Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

22 maart 2016 | Bron: NU.nl

Drie jaar cel geëist tegen vier Amsterdammers om creditcardfraude

Het OM heeft drie jaar cel geëist tegen vier Amsterdammers na fraude met creditcards. Creditcardmaatschappijen zijn voor ruim 15.000 euro opgelicht. De politie kwam de vier op het spoor dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem.

Het gaat om twee mannen (30 en 31 jaar) en twee vrouwen (32 en 38 jaar). De 30-jarige man wordt door het OM gezien als degene met een aansturende rol. Tegen hem is de hoogste straf geëist: drie jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

De twee vrouwen hebben elektronica- en meubelwinkels benaderd. Dat is in twee gevallen gelukt. Daarbij is voor ruim zevenduizend euro aan goederen buitgemaakt. Bij zeven andere pogingen probeerden ze voor 35.000 euro aan goederen te verkopen. De 31-jarige man heeft daarnaast poststukken met betaalpassen gestolen bij een postdepot van PostNL. Hij is daarbij betrapt door een beveiliger.

Na de tips via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie een onderzoek ingesteld. Daarbij zijn onder meer taps geplaatst op de telefoons van de verdachten, is er geobserveerd en zijn er camerabeelden opgevraagd bij winkels.

 

09 augustus 2023
Bron: Politie Basisteam Nieuw-West

Anonieme leidt naar drugs en wapens in Amsterdam-West

Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem stelde de politie een onderzoek in vanwege de eventuele aanwezigheid van harddrugs en wapens. In een woning in Amsterdam Nieuw-West troffen agenten een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen en verboden messen aan. Alles is in beslag genomen en één verdachte is aangehouden.

Ga naar
28 juni 2023
Bron: Crimenieuws.nl

Verdachte poging tot doodslag Amsterdam aangehouden dankzij M.-tips

Het voorarrest van een verdachte van een poging tot doodslag op de Leidsekade in Amsterdam is verlengd met twee weken. De 21-jarige man uit Den Haag kwam in beeld bij de politie mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. In de nacht van 30 oktober zou de verdachte een 23-jarige man in z’n been hebben gestoken na een woordenwisseling. Daarnaast wordt hem ten laste gelegd dat hij de tas van het slachtoffer, met daarin sleutels, portemonnee en bankjes, gestolen heeft. De politie heeft juni jl. beelden verspreid om de verdachte te identificeren. Naar aanleiding hiervan ontving Meld Misdaad Anoniem tips, waarin de verdachte werd herkend en op een later moment door de politie werd aangehouden. 

Ga naar
17 april 2023
Bron: Rechtspraak.nl

Veroordeling voor productie designerdrug; 8 maanden celstraf

De rechtbank van Amsterdam heeft een 29-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden wegens het produceren van mefedron (4-MMC). Een melding via Meld Misdaad Anoniem was het startpunt van een opsporingsonderzoek. Hieruit bleek dat er meerdere blauwe vaten in een bedrijfspand werden binnenbracht, wat vermoedens rondom drugsproductie bevestigde. De eigenaar van het bedrijf is in het verleden al vaker in verband gebracht met druggerelateerde zaken.  Bij een inval in het bedrijfspand werd een drugslab aangetroffen en ontmanteld. Gezien de grootschalige opzet van het lab, kan het naar het oordeel van het hof niet anders zijn dan dat de productie van mefedron bedoeld was voor verdere drugshandel.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures