Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

22 maart 2016 | Bron: NU.nl

Drie jaar cel geëist tegen vier Amsterdammers om creditcardfraude

Het OM heeft drie jaar cel geëist tegen vier Amsterdammers na fraude met creditcards. Creditcardmaatschappijen zijn voor ruim 15.000 euro opgelicht. De politie kwam de vier op het spoor dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem.

Het gaat om twee mannen (30 en 31 jaar) en twee vrouwen (32 en 38 jaar). De 30-jarige man wordt door het OM gezien als degene met een aansturende rol. Tegen hem is de hoogste straf geëist: drie jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

De twee vrouwen hebben elektronica- en meubelwinkels benaderd. Dat is in twee gevallen gelukt. Daarbij is voor ruim zevenduizend euro aan goederen buitgemaakt. Bij zeven andere pogingen probeerden ze voor 35.000 euro aan goederen te verkopen. De 31-jarige man heeft daarnaast poststukken met betaalpassen gestolen bij een postdepot van PostNL. Hij is daarbij betrapt door een beveiliger.

Na de tips via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie een onderzoek ingesteld. Daarbij zijn onder meer taps geplaatst op de telefoons van de verdachten, is er geobserveerd en zijn er camerabeelden opgevraagd bij winkels.

 

02 februari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Rechtbank van Amsterdam veroordeelt man tot celstraf vanwege drugshandel

Een 71-jarige man is op 31 januari in de Rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 137 voorwaardelijk wegens voorbereidingshandelingen van het verstrekken van MDMA, cocaïne en GHB, het bezit van grote hoeveelheden MDMA en GHB en het bezit van 29 messen. Anonieme tips zorgden ervoor dat de man in beeld kwam bij de politie.Naast de voorbereidingen voor het produceren van drugs werden er ook nog weegschaal, mobiele telefoons met simkaarten en 1.250 euro aan contant geld gevonden. In de uitspraak van de celstraf krijgt de man een proeftijd van twee jaar, inclusief bijzondere voorwaarden (een taakstraf van 120 uur). 

Ga naar
02 februari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Gevangenisstraf voor 71-jarige Amsterdamse drugsproducent

Een 71-jarige man is op 31 januari door de rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 137 dagen voorwaardelijk, voor voorbereidingshandelingen van het verstrekken van drugs en drugsbezit. Naast de opgelegde gevangenisstraf kreeg de man een taakstraf van 120 uur. Een anonieme tip leverde bijdrage in het onderzoek naar de verdachte.

Ga naar
07 november 2023
Bron: rechtspraak.nl

Rechtbank Amsterdam veroordeelt drugsdealer tot zes maanden celstraf

Een 45-jarige drugshandelaar is in de rechtbank van Amsterdam op 6 september veroordeeld voor zes maanden celstraf vanwege drugshandel. De persoon maakte zich tussen 16 februari en 16 mei 2023 schuldig aan drugsdeals vanuit zijn woning. Naar aanleiding van een anonieme melding werd de woning vanaf 5 februari geobserveerd door de politie.De politie zag meerdere overdrachten die vanuit het raam van de woning plaatsvonden. Hierbij was de persoon telkens aanwezig in de woning. Op grond van meerdere observaties, waarbij strafbare feiten werden vastgelegd, is de verdachte in de woning aangehouden. Na de aanhouding heeft de politie de woning doorzocht, waarbij er meerdere telefoons en zeven bolletjes cocaïne zijn aangetroffen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies