Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

06 april 2016 | Bron: Politie.nl / Tubantia

Hennepbende in Achterhoek en Twente opgerold

De politie heeft in Oost-Nederland een hennepbende opgerold. Naar aanleiding van tips via Meld Misdaad Anoniem deed de politie de afgelopen maanden onderzoek naar een crimineel samenwerkingsverband in Twente en de Achterhoek. 

Op 5 april zijn hennepkwekerijen ontmanteld in Eibergen, Goor, Enschede en Markelo. De vier hoofdverdachten zijn twee mannen van 26 uit Haaksbergen, een 22-jarige man uit Den Haag en een 20-jarige man uit Westendorp. Ook in Aalten, Markelo en Enschede zijn drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerijen.

Kwekerijen
In een recreatiewoning aan de Rekkense Binnenweg in Eibergen trof de politie een hennepstekkerij aan. In de kelder stonden ruim 5.100 hennepstekken en 180 moederplanten. Vanuit deze stekkerij werden op andere locaties kwekerijen opgezet.

In Goor werd in een huurhuis boven een restaurant aan de Grotestraat een hennepkwekerij ontmanteld. Daar stonden zo’n 850 planten, waarvan een deel al was geoogst.

Aan de Kopersteden in Enschede werden op de bovenverdieping van een vloerenbedrijf 500 hennepplanten aangetroffen. Ook was er in het pand een ruimte ingericht waar de geoogste henneptoppen werden gedroogd. Daar lagen nog eens 500 planten.

In Markelo trof de politie een kleine hennepkwekerij met 80 hennepplanten. In garageboxen in Haaksbergen vond de politie spullen die gebruikt worden bij het inrichten van hennepkwekerijen, zoals lampen, ventilatoren en koolstoffilters.

Bij de aanhoudingen zijn grote hoeveelheden contant geld, zes auto’s en wapens (pepperspray, een stroomstootwapen en een gasalarmpistool) in beslag genomen.

20 december 2022
Bron: NOS.nl

Tip via Meld Misdaad Anoniem leidt naar 250.000 kilo vuurwerk in Duitsland

De politie heeft op 20 december in Duitsland een grote partij vuurwerk aangetroffen die bedoeld was voor de Nederlandse markt. Een tip via Meld Misdaad Anoniem was de aanleiding van de start van het onderzoek.Het vuurwerk lag opgeslagen in bunkers op een oud militair complex, net over de grens bij Enschede en was bedoeld voor de verkoop aan Nederlandse particulieren. In totaal ging het naar schatting om 250.000 kilo. Er zijn twee mensen aangehouden. Volgens de Officier van Justitie probeerden de verdachten de regels te omzeilen en te doen alsof er sprake was van professionele handel. In werkelijkheid waren de afnemers geen professionals maar “huisvaders en illegale handelaren”. Via een website boden de verdachten heel het jaar vuurwerk aan wat vervolgens net over de grens in winkels in Duitsland kon worden opgehaald. De politie heeft meerdere adressen doorzocht in Den Haag, Enschede, Haaksbergen en bij meerdere adressen van winkels en opslagplaatsen in Duitsland. Al het vuurwerk is in beslag genomen en vernietigd.

Ga naar
21 december 2021
Bron: Politie Haaksbergen (Facebook)

451 hennepplanten in woning Haaksbergen ontdekt na anonieme tip

Op 21 december heeft de politie een hennepkwekerij met 451 planten aangetroffen in een woning in de wijk ‘t Wolferink in Haaksbergen. De hennepkwekerij was verdeeld over drie slaapkamers. De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem. Alle planten zijn in beslag genomen en één persoon is aangehouden. De recherche gaat onverminderd verder met het onderzoek. 

Ga naar
27 juli 2021
Bron: De Stentor

Wapen- en drugsvondst leidt tot sluiting Couponhal Enschede

De gemeente Enschede heeft een pand, genaamd de Couponhal, aan de Parkweg in Enschede gesloten voor ten minste een jaar. Een grote drugs- en wapenvondst afgelopen april was de aanleiding. Naar aanleiding van meerdere tips via Meld Misdaad Anoniem kwam de locatie in beeld bij de politie. Onderzoek leidde tot een huiszoeking waarin twee kilo’s cocaïne, halve kilo heroïne en 172 gram hennep werd aangetroffen. Daarnaast vonden de agenten ook een geladen vuurwapen in een bureaulade. De politie hield één verdachte aan.  Uit het rapport van het Nederland Forensisch Instituut is duidelijk geworden dat de DNA van de verdachte zowel op de drugs als het vuurwapen zat. Hij blijft in voorarrest zitten.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures