Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

15 april 2016 | Bron: Politie.nl

Onderzoek naar drugshandel Bodegraven: acht aanhoudingen

In een groot onderzoek naar drugshandel hield de politie de afgelopen weken in totaal acht verdachten aan. Het gaat om zeven mannen uit Bodegraven (20 tot 26 jaar) en een 24-jarige man uit Nieuwerburg. Het onderzoek startte begin maart na onder andere meldingen via Meld Misdaad Anoniem. 

Het onderzoeksteam kwam op het spoor van de drugshandel, waarbij dealers zeer regelmatig op afgesproken plaatsten bezorgden. Tijdens het onderzoek kreeg de politie meerdere locaties op het oog en meerdere verdachten in het vizier. Dit leidde op 22 maart tot de aanhouding van de eerste zes verdachten. Bij hen trof de politie harddrugs aan. Bij doorzoekingen in vier woningen vonden ze ook goederen die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Naast de drugs nam de politie drie auto’s en geld in beslag.

Op 5 april hield de politie een 22-jarige man uit Bodegraven aan. Hij probeerde te ontkomen door onder te duiken. De politie wist hem te lokaliseren en hem in Rotterdam aanhouden. De laatste verdachte meldde zich op 14 april zelf op het politiebureau.

Grote schaal
Tijdens het onderzoek ontdekte de politie dat de drugshandel in Bodegraven op grote schaal plaatsvond. De drugsdealers leverden aan ongeveer tweehonderd vaste afnemers in en rond Bodegraven en werkten in georganiseerd verband nauw samen.

10 juni 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Vier jaar celstraf wegens diefstal met geweld in Heinenoord

Een 20-jarige man is op 4 juni in de rechtbank van Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar wegens medeplichtigheid aan diefstal met geweld op twee personen. De verdachte sprak met twee medeverdachten af om een overval te plegen op twee personen, omdat zij vermoedelijk in het bezit zouden zijn van veel geld. Gedurende de overval wilde de hoofdverdachte zijn medeverdachten tippen bij Meld Misdaad Anoniem.  De verdachte was eind juli 2023 met de twee slachtoffers aanwezig geweest op een kermis in Tilburg. Op de terugweg bestuurde de man het voertuig waarmee de drie naar de kermis waren gereden. De verdachte had voor de bewuste avond contact met twee medeverdachten, met de boodschap om hem te helpen bij de overval op de twee slachtoffers. Hij stuurde daarbij de locatie en een plattegrond van het plaats delict naar zijn medeverdachten. De verdachten hebben met geweld en vuurwapens de slachtoffers onder schot gehouden en om geld hebben gevraagd. Naast de celstraf dient de 20-jarige man ook flinke schadevergoeding te betalen aan de slachtoffers. 

Ga naar
14 december 2023
Bron: Politie.nl

Politie treft ruim 200 kilo illegaal vuurwerk aan in woning Bodegraven

De politie heeft op 12 december in een woning in Bodegraven 236,5 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Naar aanleiding van een anonieme tip controleerden agenten de woning. Een 22-jarige man uit Bodegraven is aangehouden. In de woning werden op meerdere plekken nitraten, cobra’s en Shells gevonden. Al het vuurwerk is in beslag genomen. De verdachte is gehoord en vrijgelaten. Hij moet zich op een later moment nog verantwoorden voor justitie.

Ga naar
24 augustus 2023
Bron: 112 Rijnmond

Politie ontdekt hennepkwekerij in woning Rotterdam

De politie heeft op 24 augustus een hennepplantage aangetroffen in een woning aan het Santandererf in Rotterdam. Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem kwam de locatie in beeld. In totaal zijn 150 hennepplanten geruimd en is een 37-jarige man aangehouden.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies