Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

26 april 2016 | Bron: Openbaar Ministerie

M.-tip is sleutel tot oplossing doodslag Andijk

Op 29 april 2014 wordt in Andijk het levenloze lichaam van Michelle Koek gevonden. Ze blijkt in haar woning op grove wijze om het leven gebracht. Dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem wordt op 19 augustus 2014 een 31-jarige man uit Roosendaal aangehouden en twee maanden later wordt ook zijn 41-jarige zwager uit Bovenkarspel opgepakt. De twee mannen zijn op 26 april 2016 door de rechter veroordeeld voor het medeplegen van doodslag.

Een conflict over de verkoop van de inboedel van een kringloopwinkel was aanleiding voor het tragische voorval. De 49-jarige Koek was een kringloopwinkel begonnen en had de inboedel uit de voormalige kringloopwinkel van de 41-jarige Jawed H. overgenomen. Beide waren al snel ontevreden. Jawed H. over het bedrag, Koek over de inboedel. Er zouden na de overname kostbare goederen zijn verdwenen.

Gruwelijke geweldsuitbarsting
Samen met zijn zwager Michel S. trok Jawed H. op 28 april 2014 naar de woning van Koek om verhaal te halen. Na een verkeerde opmerking van Koek escaleerde de situatie. De verdachten zouden samen een snoer om haar hals hebben getrokken. Michel S. zou haar hebben geslagen en haar, toen zij op de grond lag, in blinde woede in haar gezicht hebben getrapt. Ook zou S. haar met een mes hebben gestoken, haar keel hebben doorgesneden en na afloop de aslade van een haard over haar heen hebben geleegd.

Het sectierapport beschrijft zware verwondingen aan het gelaat, een verbrijzelde neus waarvan stukjes bot het hoofd zijn binnengedrongen tot uitpuilende ogen, een gebroken nekwervel en steekwonden in de hals. De officier van justitie sprak dan ook van een ‘gruwelijke geweldsuitbarsting’.

M.-tip
Een tip via Meld Misdaad Anoniem brengt de politie op het spoor van Michel S. Bijna vier maanden na de dood van Koek wordt hij aangehouden. Twee maanden later wordt ook Jawed H. aangehouden.  Aangetroffen bloed en DNA in de woning bleken van S. afkomstig.  Hij beroept zich op noodweer, maar daar kan alleen een beroep op worden gedaan als het geweld proportioneel is. De officier van justitie noemde het geweld echter ‘ongeremd excessief’.

Celstraffen en tbs
Op 26 april 2016 veroordeelde de rechtbank Jawed H. tot negen jaar celstraf en Michel S. tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging in verband met zijn verminderde toerekeningsvatbaarheid.

PrivacyKlachtenCookies