Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

30 juli 2016 | Bron: De Stentor

Vijftien hennepknippers Dronten veroordeeld

Vijftien mannen en vrouwen uit Kampen, Apeldoorn en Breda zijn door de rechtbank veroordeeld voor het knippen van hennep. De politie hield de vijftien op 3 mei aan in een blokhut aan de Ganzendreef in Dronten. In totaal werd er maar liefst 160 kilo hennep aangetroffen. Aanleiding voor het onderzoek was een tip via Meld Misdaad Anoniem.

Zestien verdachten stonden op 29 juli terecht voor het verwerken van hennep. Een vrouw werd vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs, de rest kreeg van de rechter taakstraffen opgelegd van veertig tot vijftig uur. Onder de veroordeelde hennepknippers zijn opvallend veel alleenstaande vrouwen met geldnood en schulden. Ze lijken te zijn geronseld. De vrouwen werden opgehaald in hun woonplaats en naar de blokhut gebracht. De politie trof daar begin mei een ‘gezellige boel’ aan; Vijftien vrouwen en twee mannen stonden met een hapje en drankje tussen kratten en tonnen gevuld met hennep.

19 mei 2020
Bron: Politie.nl

Hennepkwekerij ontmanteld in Dronten

Op 19 mei heeft de politie een hennepkwekerij aan de Dagmaat in Dronten ontmanteld. Een anonieme melding leidde de politie naar de woning. Daar troffen agenten ruim 1.200 hennepplanten aan in een kruipruimte. Verder werd een contant bedrag van €950 in beslag genomen. Eén persoon is aangehouden.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies