Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

22 augustus 2016 | Bron: De Rechtspraak

Celstraffen tot vijf jaar voor woningoverval Utrecht

Twee mannen van 28 en 49 jaar zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van vijf jaar en vier jaar waarvan één jaar voorwaardelijk voor een woningoverval op de Zuidpooldreef in Utrecht in januari 2016. De 46-jarige man die op de uitkijk stond krijgt 20 maanden gevangenisstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk en een 45-jarige man die de daders op woning had gewezen 24 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De daders kwamen bij de politie in beeld dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem.

De twee hoofdverdachten zochten de slachtoffers thuis op en bedreigden hen met een wapen. Vervolgens werden zij vastgebonden met tiewraps en enige tijd in het toilet opgesloten. De mannen gingen er met ongeveer €1.800,- vandoor. De man op de uitkijk had een essentiële rol omdat de woning zich tegenover het politiebureau bevond. Bij de slachtoffers was niet bekend dat zij bedreigd werden met een nepwapen. Zij hebben dan ook doodsangsten uitgestaan.

De rechtbank rekent het de verdachten zwaar aan dat zij totaal geen rekening hebben gehouden met de gevolgen van de overval voor de slachtoffers. De verdachten krijgen straffen die landelijk in vergelijkbare zaken worden opgelegd. De rechtbank heeft bij het opleggen van de straf van één van de hoofdverdachten meegewogen dat hij volledige openheid van zaken heeft gegeven.

 

12 april 2023
Bron: AD.nl Politie Utrecht Noord

Politie vindt hennepmaterialen in garagebox Utrecht dankzij M.-tip

De politie heeft hennepmaterialen in beslag genomen in een garagebox aan de Bombaydreef in Utrecht mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Dit betrof o.a. meerdere zakken potgrond, kabels en speciale lampen. De politie doet verder onderzoek naar de verdachte(n).

Ga naar
24 februari 2023
Bron: Politie.nl

Twee personen aangehouden in Utrecht vanwege drugshandel

De politie heeft op 24 februari twee verdachten aangehouden in een winkelpand aan de Columbuslaan wegens mogelijke betrokkenheid bij de handel in drugs. De politie kwam de locatie op het spoor dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem. Naast drugs zijn ook verboden medicijnen aangetroffen. Alles is in beslag genomen. 

Ga naar
11 november 2022
Bron: Duic.nl

Zeven drugsdealers aangehouden in Utrecht na tips via Meld Misdaad Anoniem

In de Utrechtse buurt Geuzenwijk heeft de politie op 10 november zeven personen aangehouden op de verdenking van het handelen in verdovende middelen. Dit gebeurde mede dankzij diverse tips via Meld Misdaad Anoniem. Na onderzoek bleek dat een familie vanuit een woning zich bezighield met drugshandel. In de woning werden tientallen voorverpakte zakjes met hennep, tachtig pakjes cocaïne en duizenden euro’s aan contant geld aangetroffen. Alles is in beslag genomen en de recherche gaat verder met het onderzoek.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures