Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

05 oktober 2016 | Bron: Politie.nl / Omroep West

Overvaller Den Haag aangehouden dankzij tips na uitzending Team West

Een 26-jarige Hagenaar is op 2 oktober aangehouden op verdenking van een overval op een tankstation in zijn woonplaats. In een uitzending van het regionale opsporingsprogramma Team West werden beelden getoond. Hierop kwamen via Meld Misdaad Anoniem waardevolle tips binnen.

Het benzinestation aan de Vreeswijkstraat in Den Haag werd op 7 september overvallen. De overvaller bedreigde een medewerker met een mes dat hij in de mouw van zijn jas had verstopt. Hij eiste geld uit de kassa. Nadat hij dat had gekregen, vluchtte hij.

Betrokken
De politie van basisteam Zuiderpark vroegen hun volgers via Facebook om hulp. Dit bericht bereikte bijna 60.000 mensen en leverde ook een aantal reacties op. Hoewel de gouden tip hier niet bij zat, stelt Sectorhoofd Michel de Roos: “Het is goed om te zien dat mensen zich betrokken voelen, zeker in zaken die een grote impact hebben op slachtoffers zoals overvallen en inbraken. Ik wil iedereen aanmoedigen om de politie via social media te volgen en tips aan de politie door te geven of het anoniem te melden bij Meld Misdaad Anoniem, zoals in dit geval gebeurde. Het helpt de politie om zaken op te lossen en slachtoffers schadeloos te stellen.”

PrivacyKlachtenCookies