Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

04 november 2016 | Bron: Gemeente Dantumadiel

Gemeente Dantumadiel start M.-campagne ‘Ken jij een drugsdealer?’

De gemeente en de politie van Dantumadiel maken zich zorgen over de toenemende mate van drugshandel in de regio. Zij willen drugscriminelen stoppen en starten samen met Meld Misdaad Anoniem (M.) de campagne: ‘Ken jij een drugsdealer?‘. De campagne roept inwoners op om signalen van drugscriminaliteit anoniem te melden. Want zonder informatie kunnen politie en gemeente drugscriminelen niet aanpakken.

Donderdag 3 november startte de campagne met een workshop die in totaal aan zo’n honderd medewerkers van scholen, gebiedsteams en jongerenwerkers in de gemeente wordt gegeven. In de workshops legt M. uit wie M. is, wat M. doet en dat M. een veilige en betrouwbare plek is voor tipgevers. Hulpverleners zijn wegwijs in de wijk en betekenen veel voor de inwoners. Het is dan ook van belang dat zij kunnen wijzen op het bestaan van Meld Misdaad Anoniem.

Burgemeester Sicko Heldoorn was aanwezig bij de eerste workshop en benadrukte het belang van melden: ‘Getuigen van vermoedelijke drugshandel durven vaak niet te melden. Zij zijn bang voor de gevolgen van het doen van een melding. Voor ons is die informatie juist cruciaal om de drugscriminaliteit aan te kunnen pakken. Daarom ben ik erg blij dat de gemeente, de politie en de hulpverleners de handen ineenslaan om mensen bewust te maken van de noodzaak om drugscriminaliteit te melden, desnoods anoniem.’ 

PrivacyKlachtenCookies