Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

18 december 2016 | Bron: Facebook Politie Ede

Hennepteler Lunteren loopt voor tweede keer tegen de lamp

In een schuur in Lunteren trof de politie na een M.-tip op 8 december een hennepkwekerij met ongeveer 800 planten aan. In januari van dit jaar werd er op hetzelfde adres al een hennepkwekerij met ruim 1.300 planten ontmanteld. De eigenaar is aangehouden en moet zich tegenover de rechter verantwoorden voor de hennepteelt.

In eerste instantie vond de politie alleen spullen die nodig zijn om een plantage in te richten, maar volgens de eigenaar was de politie die bij de vorige ontruiming vergeten mee te nemen. Een van de wijkagenten was daarbij echter aanwezig geweest en wist zeker dat alle goederen vernietigd waren. Dat was reden om verder te zoeken.

Na het intrappen van een deur waarvan de eigenaar geen sleutel zou hebben werd in een verborgen ruimte de nieuwe kwekerij aangetroffen. De planten zijn vernietigd.

12 juni 2015
Bron: Politie.nl

Aanhouding Lunteren voor voorbereiding hennepteelt

De politie hield op donderdag 11 juni een 30-jarige vrouw uit Lunteren aan vanwege voor het voorhanden hebben van spullen voor de opzet van hennepteelt. In het huis van de vrouw aan de Westelijke Parallelweg ontdekten ze een opslagruimte waar goederen stonden die worden gebruikt voor hennepteelt. Ook was het stroom al illegaal omgeleid. De vrouw is aangehouden en de spullen zijn in beslag genomen. De politie kwam de vrouw op het spoor na een M.-tip.Voorbereiding hennepteelt strafbaar Sinds 1 maart van dit jaar is de nieuwe Opiumwet artikel 11a van kracht, waardoor ook personen die illegale hennepteelt voorbereiden en bevorderen strafbaar bezig zijn.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies