Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

14 januari 2017 | Bron: Politie.nl

Hennepteelt Apeldoorn: zes aanhoudingen 

De politie verrichtte op 14 januari zes aanhoudingen na de vondst van een hennepkwekerij in Apeldoorn. In een huis aan de Laan van de Mensenrechten stonden 92 moederplanten en ruim 1.700 hennepstekken. De politie kwam de hennepteelt op het spoor na onder andere tips via Meld Misdaad Anoniem en aanvullend onderzoek.

In de woning waren meerdere ruimtes ingericht voor de hennepteelt. Drie personen werden bij en in de woning aangehouden: een 25-jarige man uit Deventer, een 27-jarige vrouw uit Apeldoorn en een 60-jarige man uit Apeldoorn. In de omgeving van de woning trof de politie twee mannen (35 en 51 jaar) uit Deventer aan en een 34-jarige vrouw zonder vast adres. Ook zij zijn als verdachten aangehouden.

18 mei 2020
Bron: De Stentor

Anonieme tip leidt politie naar hennepkwekerij in Apeldoorn

De politie ontmantelde op 18 mei een hennepkwekerij in een woningaan de Amsivarilaan in Apeldoorn. Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem stelde de politie een onderzoek in en troffen ze ruim 300 hennepplanten aan. De aanwezige persoon in de woning is aanhouden.

Ga naar
27 maart 2018
Bron: AD.nl

M.-tip resulteert in drie aanhoudingen in Apeldoorn

De politie vond op 27 maart een hennepkwekerij in een woning aan de Jagersweg in Apeldoorn. Dit gebeurde naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem. In de woning stonden 165 planten, met een straatwaarde van circa 14.000 euro. De politie nam een Ferrari in beslag wegens openstaande schulden bij de Belastingdienst. Er zijn drie personen aangehouden.

Ga naar
26 februari 2018
Bron: Rechtspraak.nl

Witwassen vijf miljoen euro leidt tot vier jaar celstraf

Zutphen – De Rechtbank van Gelderland heeft 50-jarige man uit Apeldoorn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar voor witwassen. Daarmee heeft de man in de periode 2007 – 2012 ongeveer vijfmiljoen euro onrechtmatig verkregen. Het witwassen werd op meerdere manieren uitgevoerd. Contante betalingen van fictieve facturen, aankopen van luxegoederen, contante kasstortingen en diverse uitgaande leningen werden ingezet om het geld op termijn legitiem te verantwoorden.De politie is mede dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem eenonderzoek gestart naar de royale uitgaven van de verdachte. De inkomsten konden niet vanuit de bedrijfsvoering worden verklaard en de herkomst van het geld was ook niet te achterhalen. Er waren aanwijzingen voor de betrokkenheid in cocaïnehandel, maar dit kon uiteindelijk niet worden bewezen

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies