Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

28 september 2017 | Bron: Kinderopvangtotaal

Kinderopvangdirecteur veroordeeld voor fraude met subsidiegeld

Het Hof Arnhem-Leeuwarden veroordeelde op 28 september 2017 een directeur van twee kinderopvangorganisaties tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden met een proeftijd van twee jaar en een taakstraf van 240 uur. In 2010 ontving Meld Misdaad Anoniem een tip over fraude met subsidies bij twee kinderopvangorganisaties. De organisaties ontvingen in de periode 2008-2012 in totaal 380.000 euro aan subsidie van het Agentschap SWZ. De directeur van de organisaties dwong werknemers om valse uren op te schrijven. Zo wist hij ongeveer 78.000 euro extra subsidiegeld binnen te slepen. Een groot aantal medewerkers was betrokken bij de fraude.

19 april 2024
Bron: rondomvandaag.nl

Woning Leeuwarden gesloten vanwege overtreding Opiumwet

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 18 april een woning gesloten aan de Oostergoweg in Leeuwarden. Via Meld Misdaad Anoniem kwamen tips binnen over drugshandel vanuit de woning.Op 15 februari is de politie de woning binnengetreden. Hier werd een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen. Zo werd er 1,4 kilo MDMA, amfetamine en ketamine aangetroffen. De burgemeester sluit de woning voor zes maanden.

Ga naar
16 april 2024
Bron: waldnet.nl

Burgemeester Leeuwarden sluit woning vanwege hennepkwekerij

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 16 april een woning aan de Uiterdijksterweg gesloten voor drie maanden gesloten wegens het aantreffen van een hennepkwekerij met daarin 492 hennepplanten.  De politie kwam op 27 februari de kwekerij op het spoor naar aanleiding van anonieme tips.

Ga naar
22 maart 2024
Bron: Politie Basisteam Leeuwarden (X)

Drie aanhoudingen in Leeuwarden na M.-tips

Naar aanleiding van M.-tips heeft het Criminele Interventie Groep van het basisteam Leeuwarden op 21 maart drie aanhouding verricht. De aanhoudingen komen voort uit een onderzoek naar handel in verdovende middelen. Op het Stationsplein werden twee 23-jarige mannen uit Waadhoeke aangehouden, nadat was gezien dat zij vermoedelijk in harddrugs handelde. Na een fouillering werden er diverse wikkels en een grote bol, vermoedelijk, cocaïne in beslag genomen.Later op dezelfde avond werd op de Antillenweg een 19-jarige lachgashandelaar op heterdaad betrapt en aangehouden. Ook hij is afkomstig uit de gemeente Waadhoeke. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De gemeente Leeuwarden wordt geïnformeerd om de mannen onder bestuurlijke last een dwangsom op te leggen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies