Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

28 september 2017 | Bron: Kinderopvangtotaal

Kinderopvangdirecteur veroordeeld voor fraude met subsidiegeld

Het Hof Arnhem-Leeuwarden veroordeelde op 28 september 2017 een directeur van twee kinderopvangorganisaties tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden met een proeftijd van twee jaar en een taakstraf van 240 uur. In 2010 ontving Meld Misdaad Anoniem een tip over fraude met subsidies bij twee kinderopvangorganisaties. De organisaties ontvingen in de periode 2008-2012 in totaal 380.000 euro aan subsidie van het Agentschap SWZ. De directeur van de organisaties dwong werknemers om valse uren op te schrijven. Zo wist hij ongeveer 78.000 euro extra subsidiegeld binnen te slepen. Een groot aantal medewerkers was betrokken bij de fraude.

24 juli 2024
Bron: Rondomvandaag.nl

Woning Leeuwarden voor zes maanden gesloten vanwege overtreding Opiumwet

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 23 juli een woning aan de Dahliastraat in Leeuwarden voor zes maanden gesloten vanwege drugshandel vanuit de woning. Naar aanleiding van anonieme tips en eigen onderzoek deed de politie huiszoekingen op 11 april en 4 juli. In de woning trof de politie handelshoeveelheden harddrugs en vuur- en steekwapens aan. Alles is in beslag genomen. 

Ga naar
04 juli 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Celstraffen en geldboetes voor deelname aan criminele organisatie in Arnhem

In de Rechtbank Gelderland zijn twee mannen uit Arnhem van 27 en 26 jaar oud op 4 juli veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een criminele organisatie. De organisatie richtte zich op het maken en verhandelen van cocaïne en heroïne. De 27-jarige man krijgt een celstraf van 54 maanden en een geldboete van ruim 20.000 euro. De 26-jarige man kreeg 48 maanden cel en een geldboete van 11.000 euro.De politie startte een onderzoek over drugshandel in Arnhem naar aanleiding van een M.-tip. In het onderzoek kwamen beide mannen naar voren als verdachten van het voorbereiden en het verhandelen van cocaïne en heroïne. Agenten besloten daarom hun woningen te controleren. Bij de doorzoekingen troffen de agenten vuurwapens, munitie, verpakkingsmateriaal en grondstoffen voor drugs, een geldtelmachine en grote geldbedragen aan.

Ga naar
29 mei 2024
Bron: Rondomvandaag.nl

Kamer in verhuurpand Leeuwarden gesloten vanwege drugshandel

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 28 mei een kamer in een verhuurpand aan de Bleeklaan voor zes maanden gesloten. Op 14 maart deed de politie een onderzoek in de woning naar aanleiding van een anonieme tip. Volgens de melding was er sprake van drugshandel vanuit de kamer.De politie onderzocht de locatie, waarbij meerdere kortstondige bezoeken van drugsgebruikers werden geconstateerd. Bij de doorzoeking op 14 maart werd er een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen, zoals cocaïne en MDMA. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies