Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

12 december 2017 | Bron: Rechtspraak.nl

Amsterdamse cocaïnedealer voor 36 maanden achter de tralies

Amsterdam – Een 46-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor zijn leidende rol in een organisatie diezich bezig hield met de cocainehandel in en rond Amsterdam.

De Amsterdamse politie was door het Team Criminele Inlichtingen (TCI) de dealer op het spoor gekomen. Tijdens het verkennende onderzoek naar de verdachte, zijn drugshandel en eventuele partners bevestigdenmeerdere M.-tips de eerdere constateringen van het TCI. De daaropvolgende observaties van de politie in combinatie met de eerdere (anonieme) meldingen vormde voldoende basis voor een concrete verdenking en de start van een uitgebreider onderzoek.

Hieruit bleek dat de maneen nauwe samenwerking erop nahield met meerdere medeverdachten. Zij brachten zeven dagen per week, tussen 15:00 en 00:00, cocaïne in Amsterdam en omstreken via de fiets of scooter rond. Zij werden door de hoofdverdachte bevoorraad om de vaste klanten van hun dagelijks behoefte te voorzien. Op de manier waarop deze levering tot stand kwam, was volgens de rechtbank sprake van een duurzame, criminele organisatie die alleen oog had voor het eigen financiële gewin. Deze punten wogen zwaar mee in het proces.

02 februari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Rechtbank van Amsterdam veroordeelt man tot celstraf vanwege drugshandel

Een 71-jarige man is op 31 januari in de Rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 137 voorwaardelijk wegens voorbereidingshandelingen van het verstrekken van MDMA, cocaïne en GHB, het bezit van grote hoeveelheden MDMA en GHB en het bezit van 29 messen. Anonieme tips zorgden ervoor dat de man in beeld kwam bij de politie.Naast de voorbereidingen voor het produceren van drugs werden er ook nog weegschaal, mobiele telefoons met simkaarten en 1.250 euro aan contant geld gevonden. In de uitspraak van de celstraf krijgt de man een proeftijd van twee jaar, inclusief bijzondere voorwaarden (een taakstraf van 120 uur). 

Ga naar
02 februari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Gevangenisstraf voor 71-jarige Amsterdamse drugsproducent

Een 71-jarige man is op 31 januari door de rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 137 dagen voorwaardelijk, voor voorbereidingshandelingen van het verstrekken van drugs en drugsbezit. Naast de opgelegde gevangenisstraf kreeg de man een taakstraf van 120 uur. Een anonieme tip leverde bijdrage in het onderzoek naar de verdachte.

Ga naar
07 november 2023
Bron: rechtspraak.nl

Rechtbank Amsterdam veroordeelt drugsdealer tot zes maanden celstraf

Een 45-jarige drugshandelaar is in de rechtbank van Amsterdam op 6 september veroordeeld voor zes maanden celstraf vanwege drugshandel. De persoon maakte zich tussen 16 februari en 16 mei 2023 schuldig aan drugsdeals vanuit zijn woning. Naar aanleiding van een anonieme melding werd de woning vanaf 5 februari geobserveerd door de politie.De politie zag meerdere overdrachten die vanuit het raam van de woning plaatsvonden. Hierbij was de persoon telkens aanwezig in de woning. Op grond van meerdere observaties, waarbij strafbare feiten werden vastgelegd, is de verdachte in de woning aangehouden. Na de aanhouding heeft de politie de woning doorzocht, waarbij er meerdere telefoons en zeven bolletjes cocaïne zijn aangetroffen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies