Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

12 december 2017 | Bron: Rechtspraak.nl

Amsterdamse cocaïnedealer voor 36 maanden achter de tralies

Amsterdam – Een 46-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor zijn leidende rol in een organisatie diezich bezig hield met de cocainehandel in en rond Amsterdam.

De Amsterdamse politie was door het Team Criminele Inlichtingen (TCI) de dealer op het spoor gekomen. Tijdens het verkennende onderzoek naar de verdachte, zijn drugshandel en eventuele partners bevestigdenmeerdere M.-tips de eerdere constateringen van het TCI. De daaropvolgende observaties van de politie in combinatie met de eerdere (anonieme) meldingen vormde voldoende basis voor een concrete verdenking en de start van een uitgebreider onderzoek.

Hieruit bleek dat de maneen nauwe samenwerking erop nahield met meerdere medeverdachten. Zij brachten zeven dagen per week, tussen 15:00 en 00:00, cocaïne in Amsterdam en omstreken via de fiets of scooter rond. Zij werden door de hoofdverdachte bevoorraad om de vaste klanten van hun dagelijks behoefte te voorzien. Op de manier waarop deze levering tot stand kwam, was volgens de rechtbank sprake van een duurzame, criminele organisatie die alleen oog had voor het eigen financiële gewin. Deze punten wogen zwaar mee in het proces.

09 augustus 2023
Bron: Politie Basisteam Nieuw-West

Anonieme leidt naar drugs en wapens in Amsterdam-West

Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem stelde de politie een onderzoek in vanwege de eventuele aanwezigheid van harddrugs en wapens. In een woning in Amsterdam Nieuw-West troffen agenten een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen en verboden messen aan. Alles is in beslag genomen en één verdachte is aangehouden.

Ga naar
28 juni 2023
Bron: Crimenieuws.nl

Verdachte poging tot doodslag Amsterdam aangehouden dankzij M.-tips

Het voorarrest van een verdachte van een poging tot doodslag op de Leidsekade in Amsterdam is verlengd met twee weken. De 21-jarige man uit Den Haag kwam in beeld bij de politie mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. In de nacht van 30 oktober zou de verdachte een 23-jarige man in z’n been hebben gestoken na een woordenwisseling. Daarnaast wordt hem ten laste gelegd dat hij de tas van het slachtoffer, met daarin sleutels, portemonnee en bankjes, gestolen heeft. De politie heeft juni jl. beelden verspreid om de verdachte te identificeren. Naar aanleiding hiervan ontving Meld Misdaad Anoniem tips, waarin de verdachte werd herkend en op een later moment door de politie werd aangehouden. 

Ga naar
17 april 2023
Bron: Rechtspraak.nl

Veroordeling voor productie designerdrug; 8 maanden celstraf

De rechtbank van Amsterdam heeft een 29-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden wegens het produceren van mefedron (4-MMC). Een melding via Meld Misdaad Anoniem was het startpunt van een opsporingsonderzoek. Hieruit bleek dat er meerdere blauwe vaten in een bedrijfspand werden binnenbracht, wat vermoedens rondom drugsproductie bevestigde. De eigenaar van het bedrijf is in het verleden al vaker in verband gebracht met druggerelateerde zaken.  Bij een inval in het bedrijfspand werd een drugslab aangetroffen en ontmanteld. Gezien de grootschalige opzet van het lab, kan het naar het oordeel van het hof niet anders zijn dan dat de productie van mefedron bedoeld was voor verdere drugshandel.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures