Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

23 maart 2018 | Bron: De Rechtspraak volkskrant.nl

Acht maanden cel voor mensenhandel in Zaandam

De rechtbank Amsterdam veroordeelde op 22 maart vier mannen tot acht maanden cel voor mensenhandel. In de zomer van 2016 kwam de politie de mannen, tevens broers, op het spoor na tips via Meld Misdaad Anoniem. De mannen hadden de leiding over een wasserij in Zaandam, waarin zij (legale) vluchtelingen uit Syrië zwart en onder erbarmelijke omstandigheden werkzaamheden lieten verrichten.

De vluchtelingen maakten lange werkdagen tegen geen of weinig salaris, in constante hoge temperaturen en in een zeer gevaarlijke werkomgeving door onder andere slecht onderhouden machines. Om te zorgen dat de buren niets zouden opmerken, werden zij ’s nachts regelmatig door de vier mannen opgesloten in het pand. Zes vluchtelingen waren bereid een verklaring af te leggen. Justitie vermoedt echter dat de uitbuiting omvangrijker was. Justitie verweet de mannen eerder doelbewust gebruik te maken van ‘mensen in een kwetsbare positie die de Nederlandse taal niet machtig zijn’ en daardoor moeilijker kunnen opkomen voor hun rechten. ‘Vluchtelingen die dachten na alle ellende in hun thuisland in een beschaafd land te zijn terechtgekomen, waar mensenrechten worden gerespecteerd’, aldus de Officier van Justitie in februari 2018.

09 augustus 2023
Bron: Politie Basisteam Nieuw-West

Anonieme leidt naar drugs en wapens in Amsterdam-West

Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem stelde de politie een onderzoek in vanwege de eventuele aanwezigheid van harddrugs en wapens. In een woning in Amsterdam Nieuw-West troffen agenten een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen en verboden messen aan. Alles is in beslag genomen en één verdachte is aangehouden.

Ga naar
28 juni 2023
Bron: Crimenieuws.nl

Verdachte poging tot doodslag Amsterdam aangehouden dankzij M.-tips

Het voorarrest van een verdachte van een poging tot doodslag op de Leidsekade in Amsterdam is verlengd met twee weken. De 21-jarige man uit Den Haag kwam in beeld bij de politie mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. In de nacht van 30 oktober zou de verdachte een 23-jarige man in z’n been hebben gestoken na een woordenwisseling. Daarnaast wordt hem ten laste gelegd dat hij de tas van het slachtoffer, met daarin sleutels, portemonnee en bankjes, gestolen heeft. De politie heeft juni jl. beelden verspreid om de verdachte te identificeren. Naar aanleiding hiervan ontving Meld Misdaad Anoniem tips, waarin de verdachte werd herkend en op een later moment door de politie werd aangehouden. 

Ga naar
17 april 2023
Bron: Rechtspraak.nl

Veroordeling voor productie designerdrug; 8 maanden celstraf

De rechtbank van Amsterdam heeft een 29-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden wegens het produceren van mefedron (4-MMC). Een melding via Meld Misdaad Anoniem was het startpunt van een opsporingsonderzoek. Hieruit bleek dat er meerdere blauwe vaten in een bedrijfspand werden binnenbracht, wat vermoedens rondom drugsproductie bevestigde. De eigenaar van het bedrijf is in het verleden al vaker in verband gebracht met druggerelateerde zaken.  Bij een inval in het bedrijfspand werd een drugslab aangetroffen en ontmanteld. Gezien de grootschalige opzet van het lab, kan het naar het oordeel van het hof niet anders zijn dan dat de productie van mefedron bedoeld was voor verdere drugshandel.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures