Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

23 maart 2018 | Bron: De Rechtspraak volkskrant.nl

Acht maanden cel voor mensenhandel in Zaandam

De rechtbank Amsterdam veroordeelde op 22 maart vier mannen tot acht maanden cel voor mensenhandel. In de zomer van 2016 kwam de politie de mannen, tevens broers, op het spoor na tips via Meld Misdaad Anoniem. De mannen hadden de leiding over een wasserij in Zaandam, waarin zij (legale) vluchtelingen uit Syrië zwart en onder erbarmelijke omstandigheden werkzaamheden lieten verrichten.

De vluchtelingen maakten lange werkdagen tegen geen of weinig salaris, in constante hoge temperaturen en in een zeer gevaarlijke werkomgeving door onder andere slecht onderhouden machines. Om te zorgen dat de buren niets zouden opmerken, werden zij ’s nachts regelmatig door de vier mannen opgesloten in het pand. Zes vluchtelingen waren bereid een verklaring af te leggen. Justitie vermoedt echter dat de uitbuiting omvangrijker was. Justitie verweet de mannen eerder doelbewust gebruik te maken van ‘mensen in een kwetsbare positie die de Nederlandse taal niet machtig zijn’ en daardoor moeilijker kunnen opkomen voor hun rechten. ‘Vluchtelingen die dachten na alle ellende in hun thuisland in een beschaafd land te zijn terechtgekomen, waar mensenrechten worden gerespecteerd’, aldus de Officier van Justitie in februari 2018.

02 februari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Rechtbank van Amsterdam veroordeelt man tot celstraf vanwege drugshandel

Een 71-jarige man is op 31 januari in de Rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 137 voorwaardelijk wegens voorbereidingshandelingen van het verstrekken van MDMA, cocaïne en GHB, het bezit van grote hoeveelheden MDMA en GHB en het bezit van 29 messen. Anonieme tips zorgden ervoor dat de man in beeld kwam bij de politie.Naast de voorbereidingen voor het produceren van drugs werden er ook nog weegschaal, mobiele telefoons met simkaarten en 1.250 euro aan contant geld gevonden. In de uitspraak van de celstraf krijgt de man een proeftijd van twee jaar, inclusief bijzondere voorwaarden (een taakstraf van 120 uur). 

Ga naar
02 februari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Gevangenisstraf voor 71-jarige Amsterdamse drugsproducent

Een 71-jarige man is op 31 januari door de rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 137 dagen voorwaardelijk, voor voorbereidingshandelingen van het verstrekken van drugs en drugsbezit. Naast de opgelegde gevangenisstraf kreeg de man een taakstraf van 120 uur. Een anonieme tip leverde bijdrage in het onderzoek naar de verdachte.

Ga naar
07 november 2023
Bron: rechtspraak.nl

Rechtbank Amsterdam veroordeelt drugsdealer tot zes maanden celstraf

Een 45-jarige drugshandelaar is in de rechtbank van Amsterdam op 6 september veroordeeld voor zes maanden celstraf vanwege drugshandel. De persoon maakte zich tussen 16 februari en 16 mei 2023 schuldig aan drugsdeals vanuit zijn woning. Naar aanleiding van een anonieme melding werd de woning vanaf 5 februari geobserveerd door de politie.De politie zag meerdere overdrachten die vanuit het raam van de woning plaatsvonden. Hierbij was de persoon telkens aanwezig in de woning. Op grond van meerdere observaties, waarbij strafbare feiten werden vastgelegd, is de verdachte in de woning aangehouden. Na de aanhouding heeft de politie de woning doorzocht, waarbij er meerdere telefoons en zeven bolletjes cocaïne zijn aangetroffen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies