Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

12 april 2018 | Bron: Rechtspraak.nl

Invoer van 24 kilo cocaïne leidt tot acht jaar celstraf

Amsterdam – Een man is door de rechtbank Noord – Holland veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar en een geldboete van 5.200 euro voor het opzettelijk invoeren van 24 kilo cocaïne. Gezien de omvang van de invoer, was deze bestemd voor verdere verspreiding en handel. Deze verspreiding gaat gepaard met vele verschillende vormen van criminaliteit met alle maatschappelijke gevolgen van dien.

De verdachte heeft zich samen met anderen schuldig gemaakt aan grootschalige handel in harddrugs in de periode juni 2016 tot en met februari 2017. De man had een leidende en aansturende rol binnen de criminele organisatie. Ondanks zijn positie liep hij niet het grootste risico om te worden gepakt. Voor financieel eigen gewin heeft de verdachte misbruik gemaakt van de kwetsbaarheid van zijn drugskoeriers met alle risico’s voor hen van dien, zo oordeelde de rechter.

02 februari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Rechtbank van Amsterdam veroordeelt man tot celstraf vanwege drugshandel

Een 71-jarige man is op 31 januari in de Rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 137 voorwaardelijk wegens voorbereidingshandelingen van het verstrekken van MDMA, cocaïne en GHB, het bezit van grote hoeveelheden MDMA en GHB en het bezit van 29 messen. Anonieme tips zorgden ervoor dat de man in beeld kwam bij de politie.Naast de voorbereidingen voor het produceren van drugs werden er ook nog weegschaal, mobiele telefoons met simkaarten en 1.250 euro aan contant geld gevonden. In de uitspraak van de celstraf krijgt de man een proeftijd van twee jaar, inclusief bijzondere voorwaarden (een taakstraf van 120 uur). 

Ga naar
02 februari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Gevangenisstraf voor 71-jarige Amsterdamse drugsproducent

Een 71-jarige man is op 31 januari door de rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 137 dagen voorwaardelijk, voor voorbereidingshandelingen van het verstrekken van drugs en drugsbezit. Naast de opgelegde gevangenisstraf kreeg de man een taakstraf van 120 uur. Een anonieme tip leverde bijdrage in het onderzoek naar de verdachte.

Ga naar
07 november 2023
Bron: rechtspraak.nl

Rechtbank Amsterdam veroordeelt drugsdealer tot zes maanden celstraf

Een 45-jarige drugshandelaar is in de rechtbank van Amsterdam op 6 september veroordeeld voor zes maanden celstraf vanwege drugshandel. De persoon maakte zich tussen 16 februari en 16 mei 2023 schuldig aan drugsdeals vanuit zijn woning. Naar aanleiding van een anonieme melding werd de woning vanaf 5 februari geobserveerd door de politie.De politie zag meerdere overdrachten die vanuit het raam van de woning plaatsvonden. Hierbij was de persoon telkens aanwezig in de woning. Op grond van meerdere observaties, waarbij strafbare feiten werden vastgelegd, is de verdachte in de woning aangehouden. Na de aanhouding heeft de politie de woning doorzocht, waarbij er meerdere telefoons en zeven bolletjes cocaïne zijn aangetroffen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies