Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

12 april 2018 | Bron: Rechtspraak.nl

Invoer van 24 kilo cocaïne leidt tot acht jaar celstraf

Amsterdam – Een man is door de rechtbank Noord – Holland veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar en een geldboete van 5.200 euro voor het opzettelijk invoeren van 24 kilo cocaïne. Gezien de omvang van de invoer, was deze bestemd voor verdere verspreiding en handel. Deze verspreiding gaat gepaard met vele verschillende vormen van criminaliteit met alle maatschappelijke gevolgen van dien.

De verdachte heeft zich samen met anderen schuldig gemaakt aan grootschalige handel in harddrugs in de periode juni 2016 tot en met februari 2017. De man had een leidende en aansturende rol binnen de criminele organisatie. Ondanks zijn positie liep hij niet het grootste risico om te worden gepakt. Voor financieel eigen gewin heeft de verdachte misbruik gemaakt van de kwetsbaarheid van zijn drugskoeriers met alle risico’s voor hen van dien, zo oordeelde de rechter.

09 augustus 2023
Bron: Politie Basisteam Nieuw-West

Anonieme leidt naar drugs en wapens in Amsterdam-West

Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem stelde de politie een onderzoek in vanwege de eventuele aanwezigheid van harddrugs en wapens. In een woning in Amsterdam Nieuw-West troffen agenten een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen en verboden messen aan. Alles is in beslag genomen en één verdachte is aangehouden.

Ga naar
28 juni 2023
Bron: Crimenieuws.nl

Verdachte poging tot doodslag Amsterdam aangehouden dankzij M.-tips

Het voorarrest van een verdachte van een poging tot doodslag op de Leidsekade in Amsterdam is verlengd met twee weken. De 21-jarige man uit Den Haag kwam in beeld bij de politie mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. In de nacht van 30 oktober zou de verdachte een 23-jarige man in z’n been hebben gestoken na een woordenwisseling. Daarnaast wordt hem ten laste gelegd dat hij de tas van het slachtoffer, met daarin sleutels, portemonnee en bankjes, gestolen heeft. De politie heeft juni jl. beelden verspreid om de verdachte te identificeren. Naar aanleiding hiervan ontving Meld Misdaad Anoniem tips, waarin de verdachte werd herkend en op een later moment door de politie werd aangehouden. 

Ga naar
17 april 2023
Bron: Rechtspraak.nl

Veroordeling voor productie designerdrug; 8 maanden celstraf

De rechtbank van Amsterdam heeft een 29-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden wegens het produceren van mefedron (4-MMC). Een melding via Meld Misdaad Anoniem was het startpunt van een opsporingsonderzoek. Hieruit bleek dat er meerdere blauwe vaten in een bedrijfspand werden binnenbracht, wat vermoedens rondom drugsproductie bevestigde. De eigenaar van het bedrijf is in het verleden al vaker in verband gebracht met druggerelateerde zaken.  Bij een inval in het bedrijfspand werd een drugslab aangetroffen en ontmanteld. Gezien de grootschalige opzet van het lab, kan het naar het oordeel van het hof niet anders zijn dan dat de productie van mefedron bedoeld was voor verdere drugshandel.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures