Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

16 april 2018

Celstraffen geëist tegen drugsverdachten in de Spaanse Polder

Spaanse Polder – Mede door tips via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie 15 verdachten aangehouden op verdenking van drugstransport. De verdachten, allen werkzaam bij een transportbedrijf, speelden een sleutelrol in een drugsnetwerk in de regio Zuid-Holland. Het bedrijf had vestigingen in Rotterdam en Schiedam.

De twee eigenaren en enkele werknemers waren nauw betrokken bij het organiseren en vervoeren van zes grote partijen cocaïne in het eerste kwartaal van 2016. Uit onderzoek bleek dat op het kantoor van het transportbedrijf vaak werd gesproken over dergelijke transportopdrachten, de bijbehorende opbrengsten en de mogelijke verstopplekken. De aanpak was professioneel en ieder persoon had een eigen taak, waaronder het inpakken en vervoeren van de drugs, het openbreken van de containers en het verwijderen van de drugs.

Het Openbaar Ministerie heeft voor twee verdachten vrijspraak gevraagd. Justitie heeft tegen de overige dertien man, variërend van 32 tot en met 63 jaar, een celstraf van tussen de zes maanden en twaalf jaar geëist voor de meerdere drugstransporten. Er werd hen onder meer ondermijning, corruptie, witwassen en dubieuze financiële contracten aangerekend. De mannen waren afkomstig uit Rotterdam, Schiedam, Ridderkerk, Capelle aan den IJssel, Maassluis en Oud-Beijerland.

10 juni 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Vier jaar celtraf wegens diefstal met geweld in Heinenoord

Een 20-jarige man is op 4 juni in de rechtbank van Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar wegens medeplichtigheid aan diefstal met geweld op twee personen. De verdachte sprak met twee medeverdachten af om een overval te plegen op twee personen, omdat zij vermoedelijk in het bezit zouden zijn van veel geld. Gedurende de overval wilde de hoofdverdachte zijn medeverdachten tippen bij Meld Misdaad Anoniem.  De verdachte was eind juli 2023 met de twee slachtoffers aanwezig geweest op een kermis in Tilburg. Op de terugweg bestuurde de man het voertuig waarmee de drie naar de kermis waren gereden. De verdachte had voor de bewuste avond contact met twee medeverdachten, met de boodschap om hem te helpen bij de overval op de twee slachtoffers. Hij stuurde daarbij de locatie en een plattegrond van het plaats delict naar zijn medeverdachten. De verdachten hebben met geweld en vuurwapens de slachtoffers onder schot gehouden en om geld hebben gevraagd. Naast de celstraf dient de 20-jarige man ook flinke schadevergoeding te betalen aan de slachtoffers. 

Ga naar
28 december 2023
Bron: Schiedams nieuws

Politie vindt behoorlijke hoeveelheid illegaal vuurwerk in Capelle aan den IJssel

In de gemeente Capelle aan den IJssel heeft de politie op 28 december een grote vondst gedaan van illegaal vuurwerk. Het gaat om een hoeveelheid dat niet voldoet aan de wettelijke eisen. De politie kwam het vuurwerk op het spoor dankzij een anonieme tip.Al het illegale vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Er is een verdachte aangehouden en zal later worden verhoord.

Ga naar
04 september 2023
Bron: Politie.nl

Politie houdt drugsdealer aan in Oud-Beijerland

De politie heeft een 25-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden in een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Mede dankzij anonieme tips kwam de verdachte in beeld bij de politie. Bij een huiszoeking werden handelshoeveelheden (soft)drugs, een alarmpistool en een machete aangetroffen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies