Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

25 april 2018 | Bron: Rechtspraak.nl

Jongen (19) veroordeeld tot zeven jaar celstraf vanwege woningoverval

Utrecht – Een 19-jarige man is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zeven jaar voor een gewelddadige woningoverval in april 2017 in Laren. Mede dankzij M.-tips werd de dader geïdentificeerd.

De overval was van tevoren gepland. Een van de slachtoffers was bij een afspraak weggelokt om hem vervolgens bij thuiskomst te overmeesteren. De daders waren op zoek naar luxegoederen, maar de drie slachtoffers bezaten deze niet. Ondanks dat zij meewerkten met de overval, werden de slachtoffers zwaar mishandeld.  

In juni 2017 werd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de overval in Laren. In de uitzending werden beelden getoond van de parkeerplaats bij de Albert Heijn, waarbij de verdachte in beeld kwam. Naar aanleiding van deze uitzending kwamen meerdere tips via onder andere Meld Misdaad Anoniem binnen. In bijna alle meldingen werd de verdachte herkend en geïdentificeerd aan de hand van zijn opmerkelijke manier van lopen.

Het bleek echter dat de dader een aantal dagen na het plegen van het misdrijf was opgepakt vanwege een ander strafbaar feit, namelijk heling van goederen.

Volgens het landelijke oriëntatiepunt LOVS staat voor een woningoverval met geweld een gevangenisstraf van vijf jaar. Maar vanwege de omvang van de schade, de roekeloosheid, het geweld en het zwaar lichamelijke letsel bij de slachtoffers is de straf verhoogd.

17 april 2024
Bron: dagbladutrecht.nl

Man uit Utrecht aangehouden voor drugshandel

Een 32-jarige man uit Utrecht is op 7 april aangehouden voor drugshandel. Bij de man werd een groot geldbedrag en een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Politieagenten zagen een auto rijden die werd herkend dankzij een anonieme tip. Bij een controle in Linschoten bleek de man een groot geldbedrag in zijn auto te hebben en er was sprake van verborgen ruimtes in het voertuig. Tijdens het fouilleren besloot de man te vluchten. Aan de Nieuwe Zandweg in Linschoten sprong de verdachte in een sloot, waarna hij werd aangehouden. Op de vluchtroute werden de drugsenveloppen met cocaïne gevonden.

Ga naar
12 april 2023
Bron: AD.nl Politie Utrecht Noord

Politie vindt hennepmaterialen in garagebox Utrecht dankzij M.-tip

De politie heeft hennepmaterialen in beslag genomen in een garagebox aan de Bombaydreef in Utrecht mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Dit betrof o.a. meerdere zakken potgrond, kabels en speciale lampen. De politie doet verder onderzoek naar de verdachte(n).

Ga naar
24 februari 2023
Bron: Politie.nl

Twee personen aangehouden in Utrecht vanwege drugshandel

De politie heeft op 24 februari twee verdachten aangehouden in een winkelpand aan de Columbuslaan in Utrecht wegens mogelijke betrokkenheid bij de handel in drugs. De politie kwam de locatie op het spoor dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem. Naast drugs zijn ook illegale medicijnen aangetroffen. Alles is in beslag genomen. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies