Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

16 mei 2018 | Bron: Rechtspraak.nl

Taakstraf van 120 uur voor het telen van hennep

Haarlemmermeer – De rechtbank Noord-Holland heeft een man veroordeeld tot 120 uur taakstraf voor het telen en bewerken van 450 hennepplanten op twee locaties in Haarlem. Hierdoor overtrad de verdachte meermaals de Opiumwet.

Om het juiste groeiklimaat voor de hennepplanten op de twee locaties te behouden, is op grote schaal illegaal elektriciteit van het netwerk afgetapt. Dit brengt voor de naastgelegen panden en de bewoners daarvan gevaren met zich mee, zoals brand. De verdachte heeft aangegeven echter alleen te faciliteren, zodat hij op korte termijn zijn schuldeisers kon terugbetalen. Wie deze schuldeisers waren kwam onder andere via een M.-tip naar voren, maar het OM besloot geen verder onderzoek hiernaar te doen. Zijn verklaring heeft de rechtbank beoordeeld en daarmee hem veroordeeld tot een taakstraf.

11 juni 2024
Bron: Wijkagenten Haarlem-Noord (IG)

Hennepkwekerij in Haarlem ontdekt dankzij M.-tip

Dankzij een anonieme tip heeft het drugsteam van Noord-Holland onlangs een hennepkwekerij ontmanteld in een woning in de Indische Wijk in Haarlem. De hennepkwekerij bevatte ongeveer 500 hennepplanten. Ook was er sprake van illegaal afgetapte stroom. De gemeente besluit op een later moment of de woning gesloten wordt. 

Ga naar
03 oktober 2023
Bron: NHnieuws.nl

Burgemeester Haarlem sluit woning wegens hennepkwekerij

De burgemeester van Haarlem heeft een woning aan de Laan van Berlijn gesloten wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. Mede dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem kwam de politie de locatie op het spoor. Ook werd er illegaal stroom afgetapt met brandgevaar tot gevolg. De hennepkwekerij is ontmanteld en toekomstige aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ga naar
28 mei 2021
Bron: Politie Haarlemmermeer

Politie arresteert drugsdealer uit Hoofddorp dankzij M.-tip

De politie Haarlemmermeer heeft op 28 mei een 20-jarige man uit Hoofddorp/Pax aangehouden vanwege de handel in harddrugs. Dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem kwam de verdachte in beeld. In juli 2020 is de verdachte ook al aangehouden in verband met drugshandel.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies