Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

05 juni 2018 | Bron: Politie.nl / DvhN.nl

Fabrieksmatige hennepkwekerij in Foxhol ontdekt

Dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem werd op 4 juni een grote hennepkwekerij ontdekt in het Groningse Foxhol. In een fabriekshal aan de Avebe-weg stonden minstens 6.000 hennepplanten. Het is volgens de politie de op één na grootste kwekerij die in het noorden is opgerold.

Anonieme tips waren aanleiding voor een onderzoek naar het bedrijfspand. Uit het onderzoek bleek onder andere dat het stroomgebruik vanaf de locatie bijzonder hoog was, terwijl er geen zichtbare bedrijfsactiviteiten waarneembaar waren. Verder werd uit politieonderzoek duidelijk dat een 50-jarige man uit Dedemsvaart als eigenaar te boek stond van het pand. Hij ontving iedere maand voor duizenden euro’s aan huur. Een 60-jarige man uit Burgum en een 54-jarige man uit Leeuwarden waren de afgelopen maanden betrokken bij het betalen van deze huursom. Aangezien er geen zichtbare bedrijfsactiviteiten te zien waren, was de hoogte van de huursom opmerkelijk. Het hennepteam van de politie heeft zodoende het vermoeden dat de leegstaande fabriek is aangekocht voor het verrichten van criminele activiteiten.

Drie mannen uit Den Helder (37 jaar), Sint Jacobiparochi (38 jaar) en Julianadorp (47 jaar) werden tijdens de inval op heterdaad aangehouden. Ook het eerder genoemde trio werd na de aanval aangehouden op verdenking van het telen van hennep.

hennep in kelder fabriek

PrivacyKlachtenCookies