Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

12 juni 2018 | Bron: Rechtspraak.nl

Drieënhalf jaar cel voor Nederlander vanwege drugssmokkel

Zwolle – Een 60-jarige man is door de Rechtbank van Overijssel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar voor het (mede)plegen van de uitvoer van 16 kilo heroïne, 6 kilo cocaïne en 350.000 xtc-pillen van Nederland naar Engeland.

Op 20 juni 2014 werd in de haven van Newcastle in Engeland een transport van verdovende middelen onderschept, waarbij de bovengenoemde hoeveelheden in beslag werden genomen door de Engelse autoriteiten. De drugs zaten verborgen in de accuruimte van een vorkheftruck. Deze truck werd aangetroffen in een container waarin ook dozen vol met badartikelen en tuinkabouters zaten. Dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem kwam de politie een locatie in Tiel op het spoor wat aan het drugstransport was gerelateerd.

Uit de verklaring van de verdachte bleek dat de loods door hem en aanhang werd gehuurd voor de opslag van drugs. Hier werd ook de chauffeur geselecteerd, betaald en geïnstrueerd alvorens de smokkelrit naar Newcastle werd gestart. De verdovende middelen zijn door de Britse politie in beslag genomen.

22 augustus 2016
Bron: De Stentor RTV Oost

Boetes voor illegaal gokken in café Zwolle

Op 21 augustus heeft de rechtbank in Zwolle een voormalig café-eigenaar veroordeeld tot een geldboete van 2.000 euro voor het organiseren van een illegaal pokertoernooi. Vier deelnemers aan het toernooi kregen een deels voorwaardelijke geldboete van 500 euro per persoon.Op 6 augustus vorig jaar constateerde de politie de illegale gokpraktijken in het café aan het Gasthuisplein. Ze hadden onder andere informatie via Meld Misdaad Anoniem ontvangen. De gemeente Zwolle sloot de horecagelegenheid daarop direct. De straf is conform de eis van de officier van justitie. Volgens hem is de boete fors, maar gaat het ook om praktijken waar veel geld mee wordt witgewassen.

Ga naar
19 februari 2015
Bron: De Stentor / Politie

Celstraf voor stel vanwege ernstige mishandeling fietsenstalling station Zwolle

Een stel uit Zwolle is veroordeeld tot een gevangenisstraf, een werkstraf en een schadevergoeding vanwege een ernstige mishandeling in een fietsenstalling bij het station van Zwolle. In november vorig jaar werd een 18-jarige jongen uit ’t Harde door de 30-jarige vrouw en 27-jarige man in elkaar geslagen en geschopt.Het programma Onder de Loep van RTV Oost toonde beelden van de mishandeling. Dankzij tips bij de politie en Meld Misdaad Anoniem konden de twee kort daarna worden aangehouden.De politierechter veroordeelde het stel tijdens een snelrechtzitting. Beide kregen ze acht weken gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk. Verder kregen ze tachtig uur werkstraf en moeten ze het slachtoffer een schadevergoeding betalen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures