Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

12 juni 2018 | Bron: Rechtspraak.nl

Drieënhalf jaar cel voor Nederlander vanwege drugssmokkel

Zwolle – Een 60-jarige man is door de Rechtbank van Overijssel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar voor het (mede)plegen van de uitvoer van 16 kilo heroïne, 6 kilo cocaïne en 350.000 xtc-pillen van Nederland naar Engeland.

Op 20 juni 2014 werd in de haven van Newcastle in Engeland een transport van verdovende middelen onderschept, waarbij de bovengenoemde hoeveelheden in beslag werden genomen door de Engelse autoriteiten. De drugs zaten verborgen in de accuruimte van een vorkheftruck. Deze truck werd aangetroffen in een container waarin ook dozen vol met badartikelen en tuinkabouters zaten. Dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem kwam de politie een locatie in Tiel op het spoor wat aan het drugstransport was gerelateerd.

Uit de verklaring van de verdachte bleek dat de loods door hem en aanhang werd gehuurd voor de opslag van drugs. Hier werd ook de chauffeur geselecteerd, betaald en geïnstrueerd alvorens de smokkelrit naar Newcastle werd gestart. De verdovende middelen zijn door de Britse politie in beslag genomen.

18 april 2024
Bron: Rechtspraak.nl

57-jarige vrouw veroordeeld tot taakstraf voor drugshandel

Een 57-jarige vrouw is op 18 april door de rechtbank van Overijssel veroordeeld tot een taakstraf van 140 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden wegens de handel in harddrugs. Een anonieme tip droeg bij aan de aanhouding. In juni 2023 ontving de politie een anonieme tip over een vrouw die drugs zou verhandelen vanuit haar woning. De politie plaatste, met toestemming van de officier van justitie, een camera gericht op de voordeur van de woning van de verdachte. Uit camerabeelden bleek dat de woning tientallen keren per dag werden bezocht door drugsverslaafden.Hierop besloot de politie op 4 juli 2023 een doorzoeking te doen bij de woning. Tijdens de doorzoeking werden meer dan 100 zakjes met witte bolletjes aangetroffen. Er werden twee mensen aangehouden, waarvan één nu is veroordeeld. 

Ga naar
04 januari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Celstraf voor diefstal en heling voertuigen in Overijssel

In de Rechtbank van Overijssel zijn op 4 januari drie personen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8, 14 én 24 maanden voor het stelen en helen van meerdere voertuigen. De politie kwam de verdachten op het spoor nadat het in november 2020 informatie via Meld Misdaad Anoniem ontving over gestolen voertuigen bij een bedrijfspand. Mede dankzij deze anonieme tip heeft de politie op 20, 21 en 22 november 2020 doorzoekingen gedaan op het perceel en in het bedrijfspand. Hierbij werden meerdere voer- en vaartuigen aangetroffen die geregistreerd stonden als gestolen. Alle gestolen goederen zijn in beslag genomen en onderzocht door de politie. Voorafgaand aan de doorzoeking, reed een personenauto van het terrein af. Vermoedelijk zaten daar de verdachten in deze zaak in. De eerste verdachte hoorde een celstraf tegen zich geëist worden van 24 maanden onvoorwaardelijk. De tweede verdachte kreeg een iets lagere straf: veertien maanden, waarvan vier voorwaardelijk. De derde verdachte gaat voor acht maanden de cel in.

Ga naar
22 augustus 2016
Bron: De Stentor RTV Oost

Boetes voor illegaal gokken in café Zwolle

Op 21 augustus heeft de rechtbank in Zwolle een voormalig café-eigenaar veroordeeld tot een geldboete van 2.000 euro voor het organiseren van een illegaal pokertoernooi. Vier deelnemers aan het toernooi kregen een deels voorwaardelijke geldboete van 500 euro per persoon.Op 6 augustus vorig jaar constateerde de politie de illegale gokpraktijken in het café aan het Gasthuisplein. Ze hadden onder andere informatie via Meld Misdaad Anoniem ontvangen. De gemeente Zwolle sloot de horecagelegenheid daarop direct. De straf is conform de eis van de officier van justitie. Volgens hem is de boete fors, maar gaat het ook om praktijken waar veel geld mee wordt witgewassen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies