Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

15 juni 2018 | Bron: Rechtspraak.nl

Anonieme tip leidt tot veroordeling handelaar in illegaal vuurwerk

Amsterdam – De rechtbank van Amsterdam heeft een 30-jarige man veroordeeld tot een gevangenis van drie jaar, zonder kans op vervroegde vrijlating, vanwege het opslaan en verhandelen van 35.000 kilo illegaal vuurwerk. Een M.-tip bevatte waardevolle informatie over de verdachte personen en hun werkzaamheden.

De vuurwerkhandelaren kochten het vuurwerk in Polen, om vervolgens in een loods in Well (Duitsland) op te slaan. Vanuit deze plek werd het vuurwerk verkocht aan Nederlandse particulieren.

De handel vond plaats in een horecagelegenheid in Well, nabij de gelegen loods. Geïnteresseerden kwamen met de auto en gaven vervolgens hun autosleutels af aan de verdachten. Zij reden met de auto naar de loods om de vuurwerkbestelling op de halen om deze daarna weer terug te brengen naar de koper(s).

De maatschappelijk (gezondheid)risico’s, de gevaren tijdens het vuurwerktransport en het bezitten van zwaar vuurwerk zijn meegenomen in de veroordeling. Vanwege vergelijkbare vergrijpen van de verdachte in het verleden, heeft de rechtbank aangegeven dat hij niet heeft geleerd van zijn eerdere veroordeling. Mede hierdoor werd een onvoorwaardelijke straf opgelegd.

10 maart 2016
Bron: Politie.nl

Hennepteelt in kelder Stiphout

Op 9 maart hield de politie in Stiphout twee verdachten aan nadat in de kelder van een woning aan de Krommeweg een hennepkwekerij was aangetroffen. De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij M.-tips. Er stonden ongeveer 1.200 hennepplanten. De geschatte straatwaarde is bijna een ton. Een 33-jarige man zonder vast Nederlands woonadres en een 32-jarige vrouw uit Schinveld waren in de woning aanwezig. De politie trof ook nog enkele stuks munitie aan.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies