Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

21 juni 2018 | Bron: Rechtspraak.nl

Celstraf voor seksuele uitbuiting minderjarig meisje

Amsterdam – De rechtbank in Amsterdam heeft een Amsterdammer veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor seksuele uitbuiting en het plegen van ontuchtige handelingen met een minderjarig slachtoffer. Hiervan zijn zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Dankzij een M.-tip kreeg de politie concrete informatie over de gedwongen prostitutie in de hoofdstad.

De dader is opgepakt om het feit dat hij het minderjarig meisje (14) in de prostitutie heeft gebracht en daarvan financieel heeft geprofiteerd. De Amsterdammer stelde in de eerste contactmomenten in 2016 voor dat hij meerdere klanten voor haar kon regelen. In ruil voor zijn diensten wilde hij 30% van de opbrengst van de door haar uitgevoerde seksuele handelingen. Hij regelde diverse afwerkplekken en was daarnaast ook verantwoordelijk voor het onderhouden van het klantencontact.

Verder had de verdachte nog gevraagd of het slachtoffer vriendinnen kende die ook de prostitutie in wilde gaan. Als zij mensen voorstelde, hoefde zij ook minder te werken en daalde zijn aandeel in de opbrengst naar 20%. In de periode van uitbuiting die tot januari 2017 duurde, heeft de verdachte zelf ook ontuchtige handelingen met haar gepleegd.

09 augustus 2023
Bron: Politie Basisteam Nieuw-West

Anonieme leidt naar drugs en wapens in Amsterdam-West

Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem stelde de politie een onderzoek in vanwege de eventuele aanwezigheid van harddrugs en wapens. In een woning in Amsterdam Nieuw-West troffen agenten een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen en verboden messen aan. Alles is in beslag genomen en één verdachte is aangehouden.

Ga naar
28 juni 2023
Bron: Crimenieuws.nl

Verdachte poging tot doodslag Amsterdam aangehouden dankzij M.-tips

Het voorarrest van een verdachte van een poging tot doodslag op de Leidsekade in Amsterdam is verlengd met twee weken. De 21-jarige man uit Den Haag kwam in beeld bij de politie mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. In de nacht van 30 oktober zou de verdachte een 23-jarige man in z’n been hebben gestoken na een woordenwisseling. Daarnaast wordt hem ten laste gelegd dat hij de tas van het slachtoffer, met daarin sleutels, portemonnee en bankjes, gestolen heeft. De politie heeft juni jl. beelden verspreid om de verdachte te identificeren. Naar aanleiding hiervan ontving Meld Misdaad Anoniem tips, waarin de verdachte werd herkend en op een later moment door de politie werd aangehouden. 

Ga naar
17 april 2023
Bron: Rechtspraak.nl

Veroordeling voor productie designerdrug; 8 maanden celstraf

De rechtbank van Amsterdam heeft een 29-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden wegens het produceren van mefedron (4-MMC). Een melding via Meld Misdaad Anoniem was het startpunt van een opsporingsonderzoek. Hieruit bleek dat er meerdere blauwe vaten in een bedrijfspand werden binnenbracht, wat vermoedens rondom drugsproductie bevestigde. De eigenaar van het bedrijf is in het verleden al vaker in verband gebracht met druggerelateerde zaken.  Bij een inval in het bedrijfspand werd een drugslab aangetroffen en ontmanteld. Gezien de grootschalige opzet van het lab, kan het naar het oordeel van het hof niet anders zijn dan dat de productie van mefedron bedoeld was voor verdere drugshandel.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures