Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

21 juni 2018 | Bron: Rechtspraak.nl

Celstraf voor seksuele uitbuiting minderjarig meisje

Amsterdam – De rechtbank in Amsterdam heeft een Amsterdammer veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor seksuele uitbuiting en het plegen van ontuchtige handelingen met een minderjarig slachtoffer. Hiervan zijn zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Dankzij een M.-tip kreeg de politie concrete informatie over de gedwongen prostitutie in de hoofdstad.

De dader is opgepakt om het feit dat hij het minderjarig meisje (14) in de prostitutie heeft gebracht en daarvan financieel heeft geprofiteerd. De Amsterdammer stelde in de eerste contactmomenten in 2016 voor dat hij meerdere klanten voor haar kon regelen. In ruil voor zijn diensten wilde hij 30% van de opbrengst van de door haar uitgevoerde seksuele handelingen. Hij regelde diverse afwerkplekken en was daarnaast ook verantwoordelijk voor het onderhouden van het klantencontact.

Verder had de verdachte nog gevraagd of het slachtoffer vriendinnen kende die ook de prostitutie in wilde gaan. Als zij mensen voorstelde, hoefde zij ook minder te werken en daalde zijn aandeel in de opbrengst naar 20%. In de periode van uitbuiting die tot januari 2017 duurde, heeft de verdachte zelf ook ontuchtige handelingen met haar gepleegd.

02 februari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Rechtbank van Amsterdam veroordeelt man tot celstraf vanwege drugshandel

Een 71-jarige man is op 31 januari in de Rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 137 voorwaardelijk wegens voorbereidingshandelingen van het verstrekken van MDMA, cocaïne en GHB, het bezit van grote hoeveelheden MDMA en GHB en het bezit van 29 messen. Anonieme tips zorgden ervoor dat de man in beeld kwam bij de politie.Naast de voorbereidingen voor het produceren van drugs werden er ook nog weegschaal, mobiele telefoons met simkaarten en 1.250 euro aan contant geld gevonden. In de uitspraak van de celstraf krijgt de man een proeftijd van twee jaar, inclusief bijzondere voorwaarden (een taakstraf van 120 uur). 

Ga naar
02 februari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Gevangenisstraf voor 71-jarige Amsterdamse drugsproducent

Een 71-jarige man is op 31 januari door de rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 137 dagen voorwaardelijk, voor voorbereidingshandelingen van het verstrekken van drugs en drugsbezit. Naast de opgelegde gevangenisstraf kreeg de man een taakstraf van 120 uur. Een anonieme tip leverde bijdrage in het onderzoek naar de verdachte.

Ga naar
07 november 2023
Bron: rechtspraak.nl

Rechtbank Amsterdam veroordeelt drugsdealer tot zes maanden celstraf

Een 45-jarige drugshandelaar is in de rechtbank van Amsterdam op 6 september veroordeeld voor zes maanden celstraf vanwege drugshandel. De persoon maakte zich tussen 16 februari en 16 mei 2023 schuldig aan drugsdeals vanuit zijn woning. Naar aanleiding van een anonieme melding werd de woning vanaf 5 februari geobserveerd door de politie.De politie zag meerdere overdrachten die vanuit het raam van de woning plaatsvonden. Hierbij was de persoon telkens aanwezig in de woning. Op grond van meerdere observaties, waarbij strafbare feiten werden vastgelegd, is de verdachte in de woning aangehouden. Na de aanhouding heeft de politie de woning doorzocht, waarbij er meerdere telefoons en zeven bolletjes cocaïne zijn aangetroffen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies