Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

09 juli 2018 | Bron: Politie.nl

Verdachte van poging tot doodslag in Purmerend gearresteerd

Purmerend – De politie hield op 9 juli een 31-jarige man uit Amsterdam aan op verdenking van poging tot doodslag op een 36-jarige stadsgenoot in Purmerend. Na het tonen van beelden in opsporingsprogramma’s Bureau NH en Opsporing Verzocht kwamen er onder andere meldingen bij Meld Misdaad Anoniem binnen.

In de nacht van 29 op 30 juli van vorige zomer raakte de 36-jarige man gewond tijdens een gewelddadige vechtpartij op de Koemarkt in Purmerend. De verdachte trok tijdens het geweldsincident een mes en stak het slachtoffer meermaals in zijn lichaam. Ondanks dat het slachtoffer meerdere keren werd gestoken, wist hij de Koemarkt te ontsnappen en zichzelf richting de Nieuwstraat te verplaatsen.

Rond 3:00 uur kreeg de politie een melding dat er een gewonde man op de grond lag. Het betrof dezelfde man die eerder aanwezig was bij het gevecht op de Koemarkt. Hij was nog bij zinnen en is dezelfde avond nog overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij vervolgens enkele dagen werd opgenomen. De woordvoerder van de politie gaf aan dat het niet veel had gescheeld of het slachtoffer had de avond niet overleefd. “De steek was pal naast zijn hart”.

02 februari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Rechtbank van Amsterdam veroordeelt man tot celstraf vanwege drugshandel

Een 71-jarige man is op 31 januari in de Rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 137 voorwaardelijk wegens voorbereidingshandelingen van het verstrekken van MDMA, cocaïne en GHB, het bezit van grote hoeveelheden MDMA en GHB en het bezit van 29 messen. Anonieme tips zorgden ervoor dat de man in beeld kwam bij de politie.Naast de voorbereidingen voor het produceren van drugs werden er ook nog weegschaal, mobiele telefoons met simkaarten en 1.250 euro aan contant geld gevonden. In de uitspraak van de celstraf krijgt de man een proeftijd van twee jaar, inclusief bijzondere voorwaarden (een taakstraf van 120 uur). 

Ga naar
02 februari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Gevangenisstraf voor 71-jarige Amsterdamse drugsproducent

Een 71-jarige man is op 31 januari door de rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 137 dagen voorwaardelijk, voor voorbereidingshandelingen van het verstrekken van drugs en drugsbezit. Naast de opgelegde gevangenisstraf kreeg de man een taakstraf van 120 uur. Een anonieme tip leverde bijdrage in het onderzoek naar de verdachte.

Ga naar
07 november 2023
Bron: rechtspraak.nl

Rechtbank Amsterdam veroordeelt drugsdealer tot zes maanden celstraf

Een 45-jarige drugshandelaar is in de rechtbank van Amsterdam op 6 september veroordeeld voor zes maanden celstraf vanwege drugshandel. De persoon maakte zich tussen 16 februari en 16 mei 2023 schuldig aan drugsdeals vanuit zijn woning. Naar aanleiding van een anonieme melding werd de woning vanaf 5 februari geobserveerd door de politie.De politie zag meerdere overdrachten die vanuit het raam van de woning plaatsvonden. Hierbij was de persoon telkens aanwezig in de woning. Op grond van meerdere observaties, waarbij strafbare feiten werden vastgelegd, is de verdachte in de woning aangehouden. Na de aanhouding heeft de politie de woning doorzocht, waarbij er meerdere telefoons en zeven bolletjes cocaïne zijn aangetroffen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies