Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

09 juli 2018 | Bron: Rechtspraak.nl

Witwassen grote geldbedragen leidt tot veroordeling

Arnhem-Leeuwarden – Het gerechtshof heeft in juni een 37-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar vanwege het witwassen van grote geldbedragen.Een melding via Meld Misdaad Anoniem verschafte de politie waardevolle informatie.

Tijdens een huiszoeking werden grote contante geldbedragen op bijzondere plekken gevonden. Het betrof in totaal 718.600 euro. Gezien de werkzaamheden van de verdachte, achtte de het gerechtshof het onaannemelijk dat de verdachte dit op een legale manier heeft verkregen. Daarnaast kon de man ook geen duidelijkheid geven over de herkomst van het geld.

In 2011 leidde een M.-tip via Meld Misdaad Anoniem tot waardevolle informatie over vermoedelijke handel in drugs in de growshop van de eigenaar. In combinatie met andere informatie over de man, werd hij uiteindelijke verdacht van het witwassen van geld en het aanschaffen van luxegoederen. Doordat de verdachte al eerder in aanraking is geweest met politie en justitie, is dit meegenomen in de veroordeling.

04 juli 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Celstraffen en geldboetes voor deelname aan criminele organisatie in Arnhem

In de Rechtbank Gelderland zijn twee mannen uit Arnhem van 27 en 26 jaar oud op 4 juli veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een criminele organisatie. De organisatie richtte zich op het maken en verhandelen van cocaïne en heroïne. De 27-jarige man krijgt een celstraf van 54 maanden en een geldboete van ruim 20.000 euro. De 26-jarige man kreeg 48 maanden cel en een geldboete van 11.000 euro.De politie startte een onderzoek over drugshandel in Arnhem naar aanleiding van een M.-tip. In het onderzoek kwamen beide mannen naar voren als verdachten van het voorbereiden en het verhandelen van cocaïne en heroïne. Agenten besloten daarom hun woningen te controleren. Bij de doorzoekingen troffen de agenten vuurwapens, munitie, verpakkingsmateriaal en grondstoffen voor drugs, een geldtelmachine en grote geldbedragen aan.

Ga naar
29 mei 2024
Bron: Rondomvandaag.nl

Kamer in verhuurpand Leeuwarden gesloten vanwege drugshandel

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 28 mei een kamer in een verhuurpand aan de Bleeklaan voor zes maanden gesloten. Op 14 maart deed de politie een onderzoek in de woning naar aanleiding van een anonieme tip. Volgens de melding was er sprake van drugshandel vanuit de kamer.De politie onderzocht de locatie, waarbij meerdere kortstondige bezoeken van drugsgebruikers werden geconstateerd. Bij de doorzoeking op 14 maart werd er een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen, zoals cocaïne en MDMA. 

Ga naar
21 mei 2024
Bron: rondomvandaag.nl

Woning in Leeuwarden gesloten vanwege overtreding Opiumwet

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 21 mei op last van de Opiumwet een woning aan de Invasiestraat in Leeuwarden voor zes maanden gesloten. Op 23 januari trad de politie de woning binnen, nadat er meerdere M.-tips waren binnen gekomen met de strekking dat er drugs verhandeld zou worden vanuit de woning. De politie constateerde kortstondige bezoeken aan de woning. In de woning werden handelshoeveelheden cocaïne en heroïne aangetroffen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies