Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

09 juli 2018 | Bron: Rechtspraak.nl

Witwassen grote geldbedragen leidt tot veroordeling

Arnhem-Leeuwarden – Het gerechtshof heeft in juni een 37-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar vanwege het witwassen van grote geldbedragen.Een melding via Meld Misdaad Anoniem verschafte de politie waardevolle informatie.

Tijdens een huiszoeking werden grote contante geldbedragen op bijzondere plekken gevonden. Het betrof in totaal 718.600 euro. Gezien de werkzaamheden van de verdachte, achtte de het gerechtshof het onaannemelijk dat de verdachte dit op een legale manier heeft verkregen. Daarnaast kon de man ook geen duidelijkheid geven over de herkomst van het geld.

In 2011 leidde een M.-tip via Meld Misdaad Anoniem tot waardevolle informatie over vermoedelijke handel in drugs in de growshop van de eigenaar. In combinatie met andere informatie over de man, werd hij uiteindelijke verdacht van het witwassen van geld en het aanschaffen van luxegoederen. Doordat de verdachte al eerder in aanraking is geweest met politie en justitie, is dit meegenomen in de veroordeling.

27 februari 2024
Bron: Rondomvandaag.nl

Burgemeester Leeuwarden sluit bedrijfspanden vanwege hennepkwekerij

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 27 februari twee bedrijfspanden aan het Zuidvliet gesloten  voor drie maanden wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. Mede dankzij een anonieme tip kwamen de locaties in beeld. Bij het binnentreden van het pand, trof de politie een interne doorgang naar de loods die aan de achterzijde is gelegen. Daar werd een grote hennepkwekerij ontdekt met ruim 500 hennepplanten. De bedrijfspanden aan de voorzijde werden gebruikt als een opslaglocatie ten behoeve van de kwekerij. 

Ga naar
15 februari 2024
Bron: Ondersteuningsgroep Noord (IG)

Succesvolle drugsactie Leeuwarden dankzij M.-tips

Het Criminaliteit Interventie Groep (CIG) van Leeuwarden heeft samen met de Ondersteuningsgroep Noord op 15 februari een succesvolle drugsactie gedraaid in Leeuwarden. Mede naar aanleiding van anonieme tips werd de drugsactie opgezet. In totaal werden er vijf acties uitgevoerd door de eenheden. Dit leidde tot doorzoekingen in verschillende woningen met de beslagname van (grote) hoeveelheden harddrugs en verdovende middelen als resultaat. In totaal zijn vijf verdachten aangehouden.

Ga naar
24 januari 2024
Bron: Politie Basisteam Leeuwarden (FB)

Aanhoudingen na drugsdeal in Leeuwarden

Het Criminaliteits Interventie Groep (CIG) heeft op 23 januari aanhoudingen verricht in Leeuwarden na een drugsdeal. De eenheid deed een observatie bij een woning aan de Invasiestraat. Via Meld Misdaad Anoniem kwamen er meerdere meldingen binnen over drugshandel vanuit de betreffende woning.Het CIG signaleerde een bekende harddrugsgebruiker bij de woning. Hij werd op een andere locatie in de stad gecontroleerd. Daarop volgde een aanhouding, omdat de 51-jarige Leeuwarder een brok cocaïne op zak had. In de woning aan de Invasiestraat werd ruim 130 gram cocaïne aangetroffen. Hierbij is een 31-jarige inwoner uit Leeuwarden aangehouden. De zaak wordt nog verder onderzocht.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies