Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

09 juli 2018 | Bron: Rechtspraak.nl

Witwassen grote geldbedragen leidt tot veroordeling

Arnhem-Leeuwarden – Het gerechtshof heeft in juni een 37-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar vanwege het witwassen van grote geldbedragen.Een melding via Meld Misdaad Anoniem verschafte de politie waardevolle informatie.

Tijdens een huiszoeking werden grote contante geldbedragen op bijzondere plekken gevonden. Het betrof in totaal 718.600 euro. Gezien de werkzaamheden van de verdachte, achtte de het gerechtshof het onaannemelijk dat de verdachte dit op een legale manier heeft verkregen. Daarnaast kon de man ook geen duidelijkheid geven over de herkomst van het geld.

In 2011 leidde een M.-tip via Meld Misdaad Anoniem tot waardevolle informatie over vermoedelijke handel in drugs in de growshop van de eigenaar. In combinatie met andere informatie over de man, werd hij uiteindelijke verdacht van het witwassen van geld en het aanschaffen van luxegoederen. Doordat de verdachte al eerder in aanraking is geweest met politie en justitie, is dit meegenomen in de veroordeling.

28 september 2023
Bron: Politie Leeuwarden

Drugs en wapen aangetroffen in woning Leeuwarden

De politie heeft in een woning aan de Marijkestraat in Leeuwarden een handelshoeveelheid drugs en een vuurwapen aangetroffen mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Drie verdachten van 40, 50 en 57 jaar oud, allen woonachtig in Leeuwarden, zijn aangehouden. Daarnaast werd in de woning ook een gestolen elektrisch fiets aangetroffen. Samen met de drugs is deze in beslag genomen.

Ga naar
12 april 2023
Bron: Friesch Dagblad

Burgemeester van Leeuwarden sluit twee woningen wegens drugshandel

Burgemeester Buma van de gemeente Leeuwarden heeft twee woningen gesloten voor ten minste zes maanden wegens drugshandel. De woning aan de Vuurdoornstraat kwam in oktober 2022 in beeld bij de politie dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Agenten troffen daar verschillende handelshoeveelheden harddrugs aan. Begin januari 2023 kwam een woning aan de Zuidvliet in beeld. Ook daar trof de politie harddrugs aan.

Ga naar
06 maart 2023
Bron: Arnhemse Koerier

Woning in Arnhem gesloten wegens drugshandel

De burgemeester van Arnhem heeft een woning aan de Spoorwegstraat voor drie maanden gesloten wegens aanhoudende drugsoverlast. Mede dankzij anonieme tips kwam de politie de woning op het spoor. In de kelder werd een hennepkwekerij met bijna 100 planten aangetroffen. Deze is ontmanteld en de materialen zijn vernietigd.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures