Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

09 juli 2018 | Bron: Rechtspraak.nl

Witwassen grote geldbedragen leidt tot veroordeling

Arnhem-Leeuwarden - Het gerechtshof heeft in juni een 37-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar vanwege het witwassen van grote geldbedragen.Een melding via Meld Misdaad Anoniem verschafte de politie waardevolle informatie.

Tijdens een huiszoeking werden grote contante geldbedragen op bijzondere plekken gevonden. Het betrof in totaal 718.600 euro. Gezien de werkzaamheden van de verdachte, achtte de het gerechtshof het onaannemelijk dat de verdachte dit op een legale manier heeft verkregen. Daarnaast kon de man ook geen duidelijkheid geven over de herkomst van het geld.

In 2011 leidde een M.-tip via Meld Misdaad Anoniem tot waardevolle informatie over vermoedelijke handel in drugs in de growshop van de eigenaar. In combinatie met andere informatie over de man, werd hij uiteindelijke verdacht van het witwassen van geld en het aanschaffen van luxegoederen. Doordat de verdachte al eerder in aanraking is geweest met politie en justitie, is dit meegenomen in de veroordeling.

04 september 2024
Bron: Omroep Gelderland

100 kilo harddrugs aangetroffen in Arnhem en Elst

De politie heeft begin september 100 kilo harddrugs aangetroffen op twee locaties in Arnhem en Elst. In de afgelopen periode kwamen via de wijkagent en Meld Misdaad Anoniem tips binnen over verdachte activiteiten. Bij een woning aan de Marxsingel in Arnhem en een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Elst werd gemeld over een zoete geur, aanloop op vreemde tijdstippen en activiteit in de avonduren. Op 2 september controleerden agenten de beide locaties. Hierbij werden vier mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. 

Ga naar
30 juli 2024
Bron: Wijkagent Presikhaaf (IG Story)

Meerdere sekswerkers aangetroffen in woning Arnhem

Bij een controle in een woning in de wijk Presikhaaf in Arnhem zijn op 30 juli meerdere sekswerkers aangetroffen. Agenten deden een controle bij het pand naar aanleiding van een M.-tip. De huurder van het pand zal zijn woning moeten verlaten vanwege een ontbinding van de huurovereenkomst.

Ga naar
24 juli 2024
Bron: Rondomvandaag.nl

Woning Leeuwarden voor zes maanden gesloten vanwege overtreding Opiumwet

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 23 juli een woning aan de Dahliastraat in Leeuwarden voor zes maanden gesloten vanwege drugshandel vanuit de woning. Naar aanleiding van anonieme tips en eigen onderzoek deed de politie huiszoekingen op 11 april en 4 juli. In de woning trof de politie handelshoeveelheden harddrugs en vuur- en steekwapens aan. Alles is in beslag genomen. 

Ga naar
Over M.PrivacyKlachtenCookies