Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

10 juli 2018 | Bron: Omroep Brabant.nl

Celstraf voor seks met minderjarige in Den Bosch

Den Bosch – Vier mannen zijn door de Rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van een dag en taakstraffen tot 220 uur vanwege seks met een minderjarig meisje. Via een tip van Meld Misdaad Anoniem kwam de politie deze zaak op het spoor. Door middel van een M.-tip kwam de politie deze zaak op het spoor. 

Via een website kwamen de mannen in contact met het 17-jarige meisje. Zij verklaarden dat zij allen dachten dat het meisje 19 jaar was, de leeftijd waarmee zij zichzelf had voorgesteld op de website. Het slachtoffer leek volgens de mannen ook ouder.

De mannen waren verbaasd over het feit dat het meisje had verklaard dat zij gedwongen seks met hen zou hebben gehad. Zij waren van mening waren dat het meisje vrijwillig seks met hen had om persoonlijke redenen in het verleden. De website waarop het meisje zichzelf aanbood voor seksuele diensten is overigens niet illegaal. De klanten zijn zelf verantwoordelijk voor het controleren van de leeftijd.

Justitie had tot maximaal veertien maanden celstraf geëist, waarvan zes voorwaardelijk tegen de mannen. De rechtbank is hierin niet meegegaan. Zij achtte het aannemelijk dat de mannen niet wisten dat zij met een minderjarig meisje te maken hadden.

PrivacyKlachtenCookies