Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

17 oktober 2018 | Bron: Rechtspraak.nl

Pand in Bergeijk gesloten wegens grote hoeveelheid drugs

Den Haag – De Raad van State heeft een hoger beroep van een man uit Bergeijk afwezen. Hij maakte bezwaar tegen de sluiting van zijn woning voor de duur van drie maanden. De burgemeester van Bergeijk heeft het pand gesloten vanwege de aanwezigheid van 372 gram amfetamine, resterende onderdelen van een onlangs ontruimde hennepkwekerij en wapenbezit. De politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van Meld Misdaad Anoniem.

De verdachte gaf in hoger beroep aan dat de hoeveelheid drugs toentertijd voor eigen gebruik was en dat hij op dit moment aan het afkicken is. De man had zich onlangs bij een instelling voor verslavingszorg aangemeld, maar er was nog geen plaats. Daarnaast was hij van mening dat de hoeveelheid drugs geen gevaar voor de samenleving vormde. Echter, de Raad van State oordeelde anders. Zij stelde de burgemeester van Bergeijk in zijn gelijk. Verder was de Raad van mening dat de hoeveelheid drugs een ernstige verstoring van de openbare orde was. De verdachte is, op aanraden van de burgemeester, naar het Voorzieningenhuis in Eindhoven overgebracht. Daar kan hij gedurende de sluiting aan zijn fysieke en geestelijke problemen werken

04 maart 2022
Bron: Wijkagent Eindhoven-Ontginning (Instagram)

Fietsendieven geconfronteerd na anonieme melding

De politie in Eindhoven-Noord heeft een tweetal mogelijk fietsendieven geconfronteerd na een melding via Meld Misdaad Anoniem. Uit onderzoek bleek dat de twee verdachten uit de Japiksestraat zich regelmatig op verschillende, nieuw-ogende fietsen verplaatsten. Naar aanleiding van de melding nam de politie polshoogte in een berging. Hier vonden zij een groot aantal fietsonderdelen, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De twee verdachten kwamen toevallig aanlopen en wisten uiteraard van niks. Het aantal antecedenten van fietsendiefstal op hun naam deed echter iets anders vermoeden.  

Ga naar
16 februari 2022
Bron: Wijkagent Doornakkers Ronald (Instagram)

Anonieme tip leidt politie naar hennepkwekerij in Eindhoven 

De Eindhovense politie heeft op 16 februari een hennepkwekerij aangetroffen in een woning in de wijk Tongelre. Dit gebeurde naar aanleiding van een anonieme tip. De hennepkwekerij is inmiddels ontmanteld. De bewoner is aangehouden. 

Ga naar
15 december 2021
Bron: BD.nl

Hennepkwekerij in Eindhovense woning ontdekt na anonieme tip

Aan de Echternachlaan in Eindhoven heeft de politie op 15 december een hennepkwekerij ontdekt dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem. De ruimte werd eveneens gebruikt als drogerij en knipperij. Een 39-jarige man is aangehouden en de recherche gaat verder met het onderzoek. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies