Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

05 november 2018 | Bron: De Rechtspraak

Vier jaar gevangenisstraf voor doorrijden na ongeluk Breda

Breda – De Rechtbank van Zeeland-West-Brabant heeft een 24-jarige man  veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf vanwege het doorrijden na een verkeersongeluk met een voetganger. De frontale botsing vond plaats op 29 oktober 2017 op de Prinsenkade in Breda. Gezien de roekeloosheid van de bestuurder, werd poging tot doodslag ten laste gelegd.

Er kwamen meerdere M.-tips binnen over het incident. Met hoge snelheid reed de automobilist het slachtoffer op een zebrapad aan, om deze vervolgens voor dood achter te laten.

Gedurende het proces toonde de verdachte ook geen spijt en berouw richting het slachtoffer, ondanks het zwaar lichamelijk letsel wat hij de ander heeft toegebracht. Dit heeft de rechtbank zwaar meegewogen in de veroordeling. Daarnaast neemt de rechtbank het de verdachte bijzonder kwalijk dat hij meermaals achter het stuur is gaan zitten, ondanks het feit dat hij al vaker is veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs. Naast de vier jaar gevangenisstraf,, krijgt hij ook een rijontzegging voor de aankomende vijf jaar.

30 juni 2024
Bron: Wijkagenten Breda Zuid-West (IG)

Woning in Breda gesloten na overtreding Opiumwet

De burgemeester van Breda heeft op 30 juni een woning gesloten in de wijk Tuinzigt voor ten minste drie maanden vanwege een overtreding van de Opiumwet. De politie ontving in januari anonieme tips over drugshandel vanuit het pand. Agenten constateerden meerdere kortstondige bezoeken van verschillende personen die veelvuldig in de politiesystemen voorkwamen. Mede daarom werd er besloten een doorzoeking te doen in het pand, waarbij verschillende handelshoeveelheden verdovende middelen zijn aangetroffen. 

Ga naar
18 juni 2024
Bron: Bredavandaag.nl

Twee aanhoudingen in Breda voor drugs- en rookwaarhandel via postbedrijf

Twee mannen uit Breda zijn op 18 juni aangehouden voor de handel in softdrugs, medicijnen en rookwaren via een postbedrijf. Bij een doorzoeking van hun bedrijfspand aan de Charles Petitweg trof de politie 500.000 stuks medicijnen, kilo's softdrugs, meerdere blokken hash, 1.500 gripzakjes en veel contant geld aan. De aanhoudingen waren mede het gevolg dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek. 

Ga naar
28 april 2024
Bron: 112brabant.nl

Minderjarige drugsdealer aangehouden in Breda

De politie heeft op 27 april een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden. De jongen probeerde te vluchten, maar werd na een korte achtervolging toch staande gehouden. Agenten reden over de Heuvelbrink toen zij een auto zagen rijden die hen opviel. Over dit voertuig was een anonieme tip binnengekomen over mogelijke drugshandel. Na een stopteken controleerden de agenten het voertuig, waardoor de 17-jarige verdachte zenuwachtig werd en op de vlucht sloeg. Tijdens de vlucht bleek hij zakjes softdrugs, contant geld en een telefoon weggegooid te hebben. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies