Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

05 november 2018 | Bron: De Rechtspraak

Vier jaar gevangenisstraf voor doorrijden na ongeluk Breda

Breda – De Rechtbank van Zeeland-West-Brabant heeft een 24-jarige man  veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf vanwege het doorrijden na een verkeersongeluk met een voetganger. De frontale botsing vond plaats op 29 oktober 2017 op de Prinsenkade in Breda. Gezien de roekeloosheid van de bestuurder, werd poging tot doodslag ten laste gelegd.

Er kwamen meerdere M.-tips binnen over het incident. Met hoge snelheid reed de automobilist het slachtoffer op een zebrapad aan, om deze vervolgens voor dood achter te laten.

Gedurende het proces toonde de verdachte ook geen spijt en berouw richting het slachtoffer, ondanks het zwaar lichamelijk letsel wat hij de ander heeft toegebracht. Dit heeft de rechtbank zwaar meegewogen in de veroordeling. Daarnaast neemt de rechtbank het de verdachte bijzonder kwalijk dat hij meermaals achter het stuur is gaan zitten, ondanks het feit dat hij al vaker is veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs. Naast de vier jaar gevangenisstraf,, krijgt hij ook een rijontzegging voor de aankomende vijf jaar.

28 januari 2024
Bron: Digitaalburg

Politie rolt drugslab op in woning Breda

De politie in Breda heeft op 26 januari een klein drugslab opgerold in een woning. Naar aanleiding van een anonieme tip kwamen de agenten de woning aan 't Blok op het spoor. Er is tot op heden nog geen verdachte aangehouden in de zaak.In de woning werd een klein werkend drugslab gevonden. Hierbij werden ruim 350 hennepstekken en 100 XTC-pillen aangetroffen. De woning is volledig ontruimd door speciale eenheden.

Ga naar
15 januari 2024
Bron: Brabants Dagblad

Huiszoeking Breda leidt tot vangst verdovende middelen

Tijdens een doorzoeking van een woning op vrijdag 12 januari heeft de politie in de Bredase wijk Tuinzigt een handelshoeveelheid aan verdovende middelen gevonden. De politie ging op onderzoek uit nadat er meerdere (anonieme) meldingen waren binnen gekomen.Het onderzoek kwam niet zomaar uit de lucht vallen. In de maanden voor de doorzoeking werd er namelijk al gepost bij de woning. Daarbij stuitte de politie regelmatig op bekende drugsgebruikers rondom de woning. Hierdoor groeide het vermoeden van drugsdealen vanuit de woning. De bewoner van het pand is als verdachte aangemerkt en verhoord. Het is aan de gemeente om over te gaan tot verdere maatregelen, zoals het (tijdelijk) sluiten van het pand.

Ga naar
28 september 2022
Bron: Omroep Brabant

Anonieme tip leidt naar automatisch vuurwapen en drugs in woning Breda

In een huis aan de Ahornstraat in Breda heeft de politie op 27 september een automatisch vuurwapen, patronen en drugs aangetroffen. Dit gebeurde mede dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem. Naast het automatische vuurwapen en de bijbehorende patronen troffen de agenten ook nog hennep en BMK, een grondstof voor amfetamine, aan. De bewoonster van het huis is aangehouden. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies