Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

05 november 2018 | Bron: De Rechtspraak

Vier jaar gevangenisstraf voor doorrijden na ongeluk Breda

Breda – De Rechtbank van Zeeland-West-Brabant heeft een 24-jarige man  veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf vanwege het doorrijden na een verkeersongeluk met een voetganger. De frontale botsing vond plaats op 29 oktober 2017 op de Prinsenkade in Breda. Gezien de roekeloosheid van de bestuurder, werd poging tot doodslag ten laste gelegd.

Er kwamen meerdere M.-tips binnen over het incident. Met hoge snelheid reed de automobilist het slachtoffer op een zebrapad aan, om deze vervolgens voor dood achter te laten.

Gedurende het proces toonde de verdachte ook geen spijt en berouw richting het slachtoffer, ondanks het zwaar lichamelijk letsel wat hij de ander heeft toegebracht. Dit heeft de rechtbank zwaar meegewogen in de veroordeling. Daarnaast neemt de rechtbank het de verdachte bijzonder kwalijk dat hij meermaals achter het stuur is gaan zitten, ondanks het feit dat hij al vaker is veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs. Naast de vier jaar gevangenisstraf,, krijgt hij ook een rijontzegging voor de aankomende vijf jaar.

28 september 2022
Bron: Omroep Brabant

Anonieme tip leidt naar automatisch vuurwapen en drugs in woning Breda

In een huis aan de Ahornstraat in Breda heeft de politie op 27 september een automatisch vuurwapen, patronen en drugs aangetroffen. Dit gebeurde mede dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem. Naast het automatische vuurwapen en de bijbehorende patronen troffen de agenten ook nog hennep en BMK, een grondstof voor amfetamine, aan. De bewoonster van het huis is aangehouden. 

Ga naar
18 augustus 2022
Bron: NOS.nl

Anonieme tip leidt naar duizenden liters helium in woonwijk Breda

De gemeente Breda heeft op 18 augustus 3.000 liter onveilig opgeslagen helium ontdekt. Een grote hoeveelheid flessen was opgeslagen in een garagebox, midden in een woonwijk. Het bezit van helium is niet verboden, maar het moet wel veilig en in een goed geventileerde ruimte zijn opgeslagen. Daarnaast mag er niet meer dan 125 liter helium bij elkaar liggen. De gemeente kwam de vondst op het spoor dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Alles is in beslag genomen en vernietigd. 

Ga naar
13 juni 2022
Bron: Politie.nl

Dumping drugsafval in Ossendrecht; twee verdachten aangehouden

De politie heeft op 13 juni een 32-jarige man uit Breda aangehouden als tweede verdachte in de zaak rondom de dumping van drugsafval aan de Herenweg in Ossendrecht. Naar aanleiding van beelden in Opsporing Verzocht en Bureau Brabant kwam informatie naar voren, waaronder ook een anonieme melding via M. Enkele weken daarvoor werd een andere verdachte aangehouden wegens verdenking van drugsafvaldumping. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures