Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

20 december 2018 | Bron: De Rechtspraak

Celstraffen voor Illegale prostitutie in Baarn

Utrecht – Dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem ontving de politie informatie over mogelijke illegale prostitutie in een woning in Baarn. Onderzoek bevestigde de melding. De rechtbank veroordeelde de daders tot maximaal 18 maanden celstraf.

Tijdens een huisbezoek werd de politie vrijwillig door de bewoner binnengelaten en trof het daar twee vrouwen op één kamer aan. Beide vrouwen spraken geen Nederlands en konden zich niet identificeren. In verband met mogelijke mensenhandel zijn zowel de bewoner als de vrouwen meegenomen naar het bureau voor het afleggen van verklaringen. Gedurende de gesprekken werd duidelijk dat hier sprake was van mensenhandel en illegale prostitutie. Hierop volgend heeft de politie onder andere computers, laptops en mobiele telefoons in beslag genomen.

Uiteindelijk bleek dat meerdere personen een rol hierin speelden. Allen zijn door uitvoerig onderzoek in beeld gebracht en gearresteerd. In totaal zijn drie mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf variërend tussen 180 dagen (waarvan 179 dagen voorwaardelijk) en 18 maanden (waarvan 8 maanden voorwaardelijk).  Vanwege de maandenlange seksuele en financiële uitbuiting dienen de mannen ook een (im)materiële schadevergoeding van duizenden euro’s aan beide vrouwen te betalen.

17 april 2024
Bron: dagbladutrecht.nl

Man uit Utrecht aangehouden voor drugshandel

Een 32-jarige man uit Utrecht is op 7 april aangehouden voor drugshandel. Bij de man werd een groot geldbedrag en een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Politieagenten zagen een auto rijden die werd herkend dankzij een anonieme tip. Bij een controle in Linschoten bleek de man een groot geldbedrag in zijn auto te hebben en er was sprake van verborgen ruimtes in het voertuig. Tijdens het fouilleren besloot de man te vluchten. Aan de Nieuwe Zandweg in Linschoten sprong de verdachte in een sloot, waarna hij werd aangehouden. Op de vluchtroute werden de drugsenveloppen met cocaïne gevonden.

Ga naar
12 april 2023
Bron: AD.nl Politie Utrecht Noord

Politie vindt hennepmaterialen in garagebox Utrecht dankzij M.-tip

De politie heeft hennepmaterialen in beslag genomen in een garagebox aan de Bombaydreef in Utrecht mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Dit betrof o.a. meerdere zakken potgrond, kabels en speciale lampen. De politie doet verder onderzoek naar de verdachte(n).

Ga naar
24 februari 2023
Bron: Politie.nl

Twee personen aangehouden in Utrecht vanwege drugshandel

De politie heeft op 24 februari twee verdachten aangehouden in een winkelpand aan de Columbuslaan in Utrecht wegens mogelijke betrokkenheid bij de handel in drugs. De politie kwam de locatie op het spoor dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem. Naast drugs zijn ook illegale medicijnen aangetroffen. Alles is in beslag genomen. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies