Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

20 december 2018 | Bron: De Rechtspraak

Celstraffen voor Illegale prostitutie in Baarn

Utrecht – Dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem ontving de politie informatie over mogelijke illegale prostitutie in een woning in Baarn. Onderzoek bevestigde de melding. De rechtbank veroordeelde de daders tot maximaal 18 maanden celstraf.

Tijdens een huisbezoek werd de politie vrijwillig door de bewoner binnengelaten en trof het daar twee vrouwen op één kamer aan. Beide vrouwen spraken geen Nederlands en konden zich niet identificeren. In verband met mogelijke mensenhandel zijn zowel de bewoner als de vrouwen meegenomen naar het bureau voor het afleggen van verklaringen. Gedurende de gesprekken werd duidelijk dat hier sprake was van mensenhandel en illegale prostitutie. Hierop volgend heeft de politie onder andere computers, laptops en mobiele telefoons in beslag genomen.

Uiteindelijk bleek dat meerdere personen een rol hierin speelden. Allen zijn door uitvoerig onderzoek in beeld gebracht en gearresteerd. In totaal zijn drie mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf variërend tussen 180 dagen (waarvan 179 dagen voorwaardelijk) en 18 maanden (waarvan 8 maanden voorwaardelijk).  Vanwege de maandenlange seksuele en financiële uitbuiting dienen de mannen ook een (im)materiële schadevergoeding van duizenden euro’s aan beide vrouwen te betalen.

12 april 2023
Bron: AD.nl Politie Utrecht Noord

Politie vindt hennepmaterialen in garagebox Utrecht dankzij M.-tip

De politie heeft hennepmaterialen in beslag genomen in een garagebox aan de Bombaydreef in Utrecht mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Dit betrof o.a. meerdere zakken potgrond, kabels en speciale lampen. De politie doet verder onderzoek naar de verdachte(n).

Ga naar
24 februari 2023
Bron: Politie.nl

Twee personen aangehouden in Utrecht vanwege drugshandel

De politie heeft op 24 februari twee verdachten aangehouden in een winkelpand aan de Columbuslaan wegens mogelijke betrokkenheid bij de handel in drugs. De politie kwam de locatie op het spoor dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem. Naast drugs zijn ook verboden medicijnen aangetroffen. Alles is in beslag genomen. 

Ga naar
11 november 2022
Bron: Duic.nl

Zeven drugsdealers aangehouden in Utrecht na tips via Meld Misdaad Anoniem

In de Utrechtse buurt Geuzenwijk heeft de politie op 10 november zeven personen aangehouden op de verdenking van het handelen in verdovende middelen. Dit gebeurde mede dankzij diverse tips via Meld Misdaad Anoniem. Na onderzoek bleek dat een familie vanuit een woning zich bezighield met drugshandel. In de woning werden tientallen voorverpakte zakjes met hennep, tachtig pakjes cocaïne en duizenden euro’s aan contant geld aangetroffen. Alles is in beslag genomen en de recherche gaat verder met het onderzoek.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies