Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

25 februari 2019 | Bron: Rechtspraak.nl

Drugsorganisatie Leeuwarden opgerold mede dankzij M.-tips

De Rechtbank Noord-Nederland heeft zes personen veroordeeld wegens handel in cocaïne en deelname aan een criminele organisatie. Elke dader had een eigen rol binnen de organisatie die actief was in Leeuwarden. Zodoende is iedereen ook berecht op basis van zijn of haar aandeel. De gevangenisstraffen varieerden tussen de 14 maanden (deels voorwaardelijk) en 48 maanden.

Er werd een strafrechtelijk onderzoek naar de verdachten en de organisatie gestart naar aanleiding van informatie die mede dankzij Meld Misdaad Anoniem was verkregen. Onverklaarbaar vermogen, drugshandel en riante uitgaven deed de politie al snel overgaan tot uitgebreider onderzoek. Zodoende werden de personen opgepakt en veroordeeld.

19 april 2024
Bron: rondomvandaag.nl

Woning Leeuwarden gesloten vanwege overtreding Opiumwet

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 18 april een woning gesloten aan de Oostergoweg in Leeuwarden. Via Meld Misdaad Anoniem kwamen tips binnen over drugshandel vanuit de woning.Op 15 februari is de politie de woning binnengetreden. Hier werd een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen. Zo werd er 1,4 kilo MDMA, amfetamine en ketamine aangetroffen. De burgemeester sluit de woning voor zes maanden.

Ga naar
16 april 2024
Bron: waldnet.nl

Burgemeester Leeuwarden sluit woning vanwege hennepkwekerij

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 16 april een woning aan de Uiterdijksterweg gesloten voor drie maanden gesloten wegens het aantreffen van een hennepkwekerij met daarin 492 hennepplanten.  De politie kwam op 27 februari de kwekerij op het spoor naar aanleiding van anonieme tips.

Ga naar
22 maart 2024
Bron: Politie Basisteam Leeuwarden (X)

Drie aanhoudingen in Leeuwarden na M.-tips

Naar aanleiding van M.-tips heeft het Criminele Interventie Groep van het basisteam Leeuwarden op 21 maart drie aanhouding verricht. De aanhoudingen komen voort uit een onderzoek naar handel in verdovende middelen. Op het Stationsplein werden twee 23-jarige mannen uit Waadhoeke aangehouden, nadat was gezien dat zij vermoedelijk in harddrugs handelde. Na een fouillering werden er diverse wikkels en een grote bol, vermoedelijk, cocaïne in beslag genomen.Later op dezelfde avond werd op de Antillenweg een 19-jarige lachgashandelaar op heterdaad betrapt en aangehouden. Ook hij is afkomstig uit de gemeente Waadhoeke. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De gemeente Leeuwarden wordt geïnformeerd om de mannen onder bestuurlijke last een dwangsom op te leggen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies