Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

20 juni 2019 | Bron: Tubantia.nl

Vijf jaar celstraf voor Haaksbergse dealer

De 49-jarige Michael M. en zijn vrouw zijn door de Rechtbank van Rotterdam afgelopen juni veroordeeld tot vijf en anderhalf jaar celstraf. Daarnaast moet Michael M. ook 350.000 euro aan de staat betalen, omdat dit geld middels drugshandel is verkregen.

Jarenlang verkocht de 49-jarige Michael M. samen met zijn vrouw op een professionele manier drugs via anonieme websites. De betalingen vonden plaats in bitcoins en de pakketten werden vanuit Duitsland verzonden. Het koppel kon hierdoor een luxeleven leiden, totdat meerdere tips via Meld Misdaad Anoniem hun imperium liet instorten.

Naar aanleiding van deze M.-tips startte het OM, de FIOD en hun Duitse collega’s een gezamenlijk onderzoek naar het echtpaar en hun drugshandel. In totaal verkochten zij 32.500 xtc-pillen, 2 kilo MDMA, 65 gram cocaïne en 100 strips LSD in 13 maanden tijd. Met de opbrengst kochten zij luxeproducten zoals auto’s en horloges. Alles is in beslag genomen en door de rechtbank verbeurd verklaard.

01 augustus 2023
Bron: Rechtspraak

Groot drugsonderzoek Rotterdam leidt tot veroordeling van 10 jaar

De rechtbank van Overijssel veroordeelt een 43-jarige man tot een gevangenisstraf van tien jaar wegens grootschalige invoer en handel van harddrugs. In januari 2020 ontving het HARC-Team Rotterdam een anonieme tip met informatie over een container met mogelijk harddrugs in de Rotterdamse haven. Vervolgens startte de opsporingsdiensten een onderzoek. Tijdens controle van deze container werd 643 kilo cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De politie kwam vervolgens de verdachte op het spoor door berichten van de SkyECC-chat te kraken.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies