Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

21 november 2019 | Bron: Politie.nl

Anonieme tips leiden de politie naar illegale hondenfokkerij

In Hoogeveen heeft de politie een 47-jarige vrouw en een 49-jarige man aangehouden voor het illegaal fokken van honden. Dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem startte de politie een onderzoek naar de mogelijke hondenfokkerij. Het duo wordt ervan verdacht dat zij jarenlang zonder de juiste vergunning honden hebben gefokt en verkocht aan particulieren.

In samenwerking met de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) en de Landelijk Inspectie Dienst (LID) besloot de politie tot het overgaan van een huiszoeking. Daar werden meerdere pups aangetroffen. Weliswaar in gezonde toestand, maar zonder de benodigde papieren en eisen. Na het bezoek van de politie is de fokkerij en de verkoop gestopt.

Henk Bosker, politiemedewerker met de neventaak Dierenwelzijn, laat weten erg content te zijn met de anonieme meldingen: ‘Dat heeft ons in dit onderzoek zeer geholpen om te weten te komen wat er in de betreffende woning met de honden gebeurde. Voor mensen die een hond willen kopen, is het belangrijk te weten dat de hondenfokker- en verkoper geregistreerd moet staan. Dat voorkomt dat je je hond koopt bij een illegale fokker, met alle risico’s die daarbij komen kijken.’

Er is een proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachten. De officier van Justitie bepaald op basis hiervan welke vervolgstappen er worden genomen.

13 februari 2024
Bron: Hoogeveensche Courant

Vrouw uit Hoogeveen veroordeeld voor illegaal fokken Bulldogs

De politierechter in Assen heeft een 49-jarige vrouw uit Hoogeveen veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur, waarvan de helft voorwaardelijk, vanwege het illegaal fokken en verkopen van Franse Bulldogs. Daarnaast moet zij ?33.500 terugbetalen aan de Staat. De vrouw blijft volhouden dat zij de honden fokte uit hobby.

Ga naar
13 februari 2023
Bron: Dagblad van het Noorden

Vrouw verdacht van illegaal fokken Franse Bulldogs in Hoogeveen

Het Openbaar Ministerie (OM) wil een 48-jarige vrouw berechten wegens het onrechtmatig fokken van Franse Bulldogs wegens bedrijfsmatige verkoop bij haar huis in Hoogeveen. Zij had hiervoor geen vergunning. Het OM stelt dat zij met de verkoop bijna €120.000 hieraan heeft verdiend. De officier van Justitie wil dat zij dit illegaal verdiende geld terugbetaalt aan de staat. Een melding via Meld Misdaad Anoniem in 2021 leidde tot een onderzoek en controle in 2022. 

Ga naar
25 november 2022
Bron: RTV Drenthe

Tientallen kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen in Hoogeveen

Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie op 25 november ongeveer 60 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen in Hoogeveen.De hoeveelheid lag in een woning aan de Jacob Catsstraat opgeslagen met alle gevaren van dien. De politie heeft een 61-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Al het vuurwerk is in beslag genomen en afgevoerd. Het zal na onderzoek worden vernietigd. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies