Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

14 juni 2020 | Bron: de Telegraaf

77-jarige Nederlandse hoofdverdachte in zaak cocaïnehandel

Volgens het Openbaar Ministerie en het Gazet van Antwerpen is de 77-jarige hoofdverdachte Willem van de G. spil in een grote smokkelzaak in een Belgisch-Nederlandse onderzoek. Van de G. is een Nederlandse eigenaar van een waterzuiveringsbedrijf in de haven van Antwerpen. 

In april 2019 kwamen meerdere containers, afkomstig uit Brazilië, aan in de haven van Rotterdam. Uit scans bleek dat in één van de twee containers 3.200 kilo cocaïne bevatte. Dit had een straatwaarde van circa 160 miljoen euro. De Nederlandse douane liet weten een melding te hebben ontvangen via Meld Misdaad Anoniem over de twee desbetreffende containers, waarna deze onder de loep werden genomen. 

20 juli 2024
Bron: Rotterdammerdagblad.nl

Vuurwapen gevonden bij controle café in Rotterdam

De politie heeft op 19 juli een grote controleactie gehouden in een café op de Slaghekstraat in Rotterdam-Zuid. Aanleiding waren signalen over vuurwapenbezit, waaronder via M. Bij de controle is een vuurwapen gevonden. Een 18-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is aangehouden.Volgens een anonieme tip was er sprake dat er personen met vuurwapens het café bezochten. Hierop besloten agenten een groot onderzoek te starten. Bij een controle aan het café sloegen meerdere personen op de vlucht. Eén van de vluchters was een 18-jarige man, die een tasje weggooide. Hierin bleek een vuurwapen te zitten. Na een achtervolging is hij alsnog aangehouden. Eerdere incidentenDe aanhouding is het gevolg van eerdere incidenten bij het café. Eind juni werd er een man aangehouden die ook in het bezit was van een vuurwapen. Bij een andere controle werd 10.000 euro contant geld aangetroffen in het pand.

Ga naar
10 juni 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Vier jaar celstraf wegens diefstal met geweld in Heinenoord

Een 20-jarige man is op 4 juni in de rechtbank van Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar wegens medeplichtigheid aan diefstal met geweld op twee personen. De verdachte sprak met twee medeverdachten af om een overval te plegen op twee personen, omdat zij vermoedelijk in het bezit zouden zijn van veel geld. Gedurende de overval wilde de hoofdverdachte zijn medeverdachten tippen bij Meld Misdaad Anoniem.  De verdachte was eind juli 2023 met de twee slachtoffers aanwezig geweest op een kermis in Tilburg. Op de terugweg bestuurde de man het voertuig waarmee de drie naar de kermis waren gereden. De verdachte had voor de bewuste avond contact met twee medeverdachten, met de boodschap om hem te helpen bij de overval op de twee slachtoffers. Hij stuurde daarbij de locatie en een plattegrond van het plaats delict naar zijn medeverdachten. De verdachten hebben met geweld en vuurwapens de slachtoffers onder schot gehouden en om geld hebben gevraagd. Naast de celstraf dient de 20-jarige man ook flinke schadevergoeding te betalen aan de slachtoffers. 

Ga naar
24 augustus 2023
Bron: 112 Rijnmond

Politie ontdekt hennepkwekerij in woning Rotterdam

De politie heeft op 24 augustus een hennepplantage aangetroffen in een woning aan het Santandererf in Rotterdam. Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem kwam de locatie in beeld. In totaal zijn 150 hennepplanten geruimd en is een 37-jarige man aangehouden.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies