Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

09 september 2020 | Bron: Gelderlander.nl

Buren met hennepkwekerij Spankeren krijgen taakstraf

De rechtbank heeft een 53-jarige man en een echtpaar uit Dieren veroordeeld tot werkstraffen wegens betrokkenheid bij hennepteelt. In juli 2019 trof de politie een kweekruimte aan in een uitgegraven kruipruimte onder de woningen in Spankeren. Dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem en een positieve netmeting van de energieleverancier kwam de politie hen op het spoor. 

Het echtpaar, een 59-jarige man en een 56-jarige vrouw, zouden zeker 65.000 euro hebben verdiend met de hennepkwekerij. Dit bedrag dienen zij terug te betalen aan de Staat. De man is veroordeeld tot 80 uur taakstraf, terwijl zijn vrouw 60 uur taakstraf kreeg. 

Eén dag later trof de politie ook een hennepkwekerij aan in de kruipruimte van de 53-jarige buurman. De hennepplanten waren echter niet meer aanwezig, maar er stonden nog wel plantenbakken, hennepresten, lampen en ventilatoren. De buurman kreeg een taakstraf van 100 uur en moet daarnaast ook 25.000 euro terugbetalen aan de Staat.

24 juni 2021
Bron: De Zakengids

Burgemeester sluit woning Lienden wegens drugshandel

De burgemeester van de gemeente Buren heeft op 23 juni een woning in Lienden gesloten voor drie maanden wegens drugshandel. Mede dankzij een M.-tip kwam de locatie in beeld bij de politie. “Het sluiten van een woning is een laatste redmiddel. De impact voor de eigenaar van de woning is groot. Maar de veiligheid van de buurt staat bovenaan. Ik sta voor een veilige omgeving voor al onze inwoners. Drugs tolereren we niet in de gemeente Buren.”, aldus de burgemeester. 

Ga naar
07 februari 2019
Bron: De Gelderlander.nl

Hennepplantage in Dieren ontmanteld dankzij anonieme tip

In een woning aan de Mezenlaan in Dieren is afgelopen week een hennepplantage ontruimd. Naar aanleiding van tips via Meld Misdaad Anoniem én de netwerkbeheerder trof de politie 250 hennepplanten aan in de woning. Tot op heden zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies