Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

09 september 2020 | Bron: RTV Drenthe

M.-tip legt criminele drugslijn in Drenthe bloot

Voor het op grote schaal witwassen van miljoenen euro’s aan drugsgeld heeft het Openbaar Ministerie 3,5 jaar cel geëist tegen een 33-jarige man uit Assen. Tegen de medeverdachten (28 en 33 jaar) werden celstraffen van zes maanden tot twee jaar geeist. Eind 2018 werden de drie verdachten aangehouden, waardoor een einde kwam aan een criminele geldlijn vanuit Duitsland. 

In mei 2018 werden twee van de drie mannen staande gehouden toen zij vanuit Duitsland Assen binnenreden. Tijdens de doorzoeking van de auto troffen agenten 80.000 euro aan in een verborgen ruimte. Zowel het geld als de auto werd in beslag genomen. De politie kwam de derde verdachte middels een M.-tip op het spoor. Vlak na aanhouding werd voor ruim 200.000 euro cryptogeld in beslag genomen.

23 februari 2023
Bron: Politie.nl

Politie arresteert vier personen wegens drugshandel in Assen

Op 23 februari zijn vier verdachten aangehouden aan de Meester P.J. Troelstralaan in Assen wegens verdenking van handel in drugs. Mede dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem kwam de politie de mannen van 19, 30, 36 en 39 jaar oud op het spoor. In de woning zijn ook verschillende soorten drugs en contact geld aangetroffen. Alles is in beslag genomen. 

Ga naar
16 februari 2023
Bron: Rechtspraak.nl

Rechtbank Assen veroordeeld man tot celstraf wegens uitbuiting en hennepteelt

De rechtbank in Assen heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien maanden waarvan acht maanden voorwaardelijk wegens in vereniging plegen van mensenhandel en medeplegen van hennepteelt. De rechtbank acht bewezen dat de man zich samen met anderen schuldig heeft gemaakt aan arbeidsuitbuiting van een Vietnamese vrouw, die woonde en werkte in de loods waarin de verdachte en zijn medeverdachten een hennepkwekerij hadden. Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem kwam de man in beeld bij de politie. 

Ga naar
22 december 2021
Bron: Politie Noord-Drenthe (Instagram)

M.-tip leidt politie naar hennepkwekerij in Assen

Op 22 december heeft de politie in Assen een 36-jarige man aangehouden ter verdenking van het kweken van hennep. Dit gebeurde in een woning aan de Maria in Campislaan in Assen waar eveneens een hennepkwekerij met tientallen hennepplanten werd aangetroffen. Alle planten en benodigdheden zijn in beslag genomen en de verdachte moet zich verantwoorden voor de rechter. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures