Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

18 november 2020 | Bron: Wijkagent Johan Dubbeldam

Politie ontmanteld cocaïnewasserij in Hoofddorp

De Amsterdamse politie heeft op 11 november zes mannen van tussen de 22 en 55 jaar oud aangehouden wegens verdenking van betrokkenheid bij een drugslab. Het onderzoek begon begin november nadat agenten drie personen controleerden op een bedrijventerrein in Osdorp. Hieruit bleek dat de mannen veel geld en een blok hasj bij zich hadden. 

Nader onderzoek naar de verdachten leidde de rechercheurs naar een bedrijfspand aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp. Een eerdere tip via Meld Misdaad Anoniem bracht deze locatie ook in kaart, echter toen nog zonder succes. 

Bij aankomst roken de rechercheurs een sterke geur die zij direct in verband brachten met een drugslab. Even later kwamen agenten en brandweerlieden hen ondersteunen. Zij troffen apparatuur aan voor een drugslab, waaronder aceton en een blokkenpers, een ongeveer 30 kilo cocaïne. Het drugslab is ontmanteld en de drugs wordt vernietigd. 

02 februari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Rechtbank van Amsterdam veroordeelt man tot celstraf vanwege drugshandel

Een 71-jarige man is op 31 januari in de Rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 137 voorwaardelijk wegens voorbereidingshandelingen van het verstrekken van MDMA, cocaïne en GHB, het bezit van grote hoeveelheden MDMA en GHB en het bezit van 29 messen. Anonieme tips zorgden ervoor dat de man in beeld kwam bij de politie.Naast de voorbereidingen voor het produceren van drugs werden er ook nog weegschaal, mobiele telefoons met simkaarten en 1.250 euro aan contant geld gevonden. In de uitspraak van de celstraf krijgt de man een proeftijd van twee jaar, inclusief bijzondere voorwaarden (een taakstraf van 120 uur). 

Ga naar
02 februari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Gevangenisstraf voor 71-jarige Amsterdamse drugsproducent

Een 71-jarige man is op 31 januari door de rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 137 dagen voorwaardelijk, voor voorbereidingshandelingen van het verstrekken van drugs en drugsbezit. Naast de opgelegde gevangenisstraf kreeg de man een taakstraf van 120 uur. Een anonieme tip leverde bijdrage in het onderzoek naar de verdachte.

Ga naar
07 november 2023
Bron: rechtspraak.nl

Rechtbank Amsterdam veroordeelt drugsdealer tot zes maanden celstraf

Een 45-jarige drugshandelaar is in de rechtbank van Amsterdam op 6 september veroordeeld voor zes maanden celstraf vanwege drugshandel. De persoon maakte zich tussen 16 februari en 16 mei 2023 schuldig aan drugsdeals vanuit zijn woning. Naar aanleiding van een anonieme melding werd de woning vanaf 5 februari geobserveerd door de politie.De politie zag meerdere overdrachten die vanuit het raam van de woning plaatsvonden. Hierbij was de persoon telkens aanwezig in de woning. Op grond van meerdere observaties, waarbij strafbare feiten werden vastgelegd, is de verdachte in de woning aangehouden. Na de aanhouding heeft de politie de woning doorzocht, waarbij er meerdere telefoons en zeven bolletjes cocaïne zijn aangetroffen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies