Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

18 november 2020 | Bron: Wijkagent Johan Dubbeldam

Politie ontmanteld cocaïnewasserij in Hoofddorp

De Amsterdamse politie heeft op 11 november zes mannen van tussen de 22 en 55 jaar oud aangehouden wegens verdenking van betrokkenheid bij een drugslab. Het onderzoek begon begin november nadat agenten drie personen controleerden op een bedrijventerrein in Osdorp. Hieruit bleek dat de mannen veel geld en een blok hasj bij zich hadden. 

Nader onderzoek naar de verdachten leidde de rechercheurs naar een bedrijfspand aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp. Een eerdere tip via Meld Misdaad Anoniem bracht deze locatie ook in kaart, echter toen nog zonder succes. 

Bij aankomst roken de rechercheurs een sterke geur die zij direct in verband brachten met een drugslab. Even later kwamen agenten en brandweerlieden hen ondersteunen. Zij troffen apparatuur aan voor een drugslab, waaronder aceton en een blokkenpers, een ongeveer 30 kilo cocaïne. Het drugslab is ontmanteld en de drugs wordt vernietigd. 

09 augustus 2023
Bron: Politie Basisteam Nieuw-West

Anonieme leidt naar drugs en wapens in Amsterdam-West

Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem stelde de politie een onderzoek in vanwege de eventuele aanwezigheid van harddrugs en wapens. In een woning in Amsterdam Nieuw-West troffen agenten een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen en verboden messen aan. Alles is in beslag genomen en één verdachte is aangehouden.

Ga naar
28 juni 2023
Bron: Crimenieuws.nl

Verdachte poging tot doodslag Amsterdam aangehouden dankzij M.-tips

Het voorarrest van een verdachte van een poging tot doodslag op de Leidsekade in Amsterdam is verlengd met twee weken. De 21-jarige man uit Den Haag kwam in beeld bij de politie mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. In de nacht van 30 oktober zou de verdachte een 23-jarige man in z’n been hebben gestoken na een woordenwisseling. Daarnaast wordt hem ten laste gelegd dat hij de tas van het slachtoffer, met daarin sleutels, portemonnee en bankjes, gestolen heeft. De politie heeft juni jl. beelden verspreid om de verdachte te identificeren. Naar aanleiding hiervan ontving Meld Misdaad Anoniem tips, waarin de verdachte werd herkend en op een later moment door de politie werd aangehouden. 

Ga naar
17 april 2023
Bron: Rechtspraak.nl

Veroordeling voor productie designerdrug; 8 maanden celstraf

De rechtbank van Amsterdam heeft een 29-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden wegens het produceren van mefedron (4-MMC). Een melding via Meld Misdaad Anoniem was het startpunt van een opsporingsonderzoek. Hieruit bleek dat er meerdere blauwe vaten in een bedrijfspand werden binnenbracht, wat vermoedens rondom drugsproductie bevestigde. De eigenaar van het bedrijf is in het verleden al vaker in verband gebracht met druggerelateerde zaken.  Bij een inval in het bedrijfspand werd een drugslab aangetroffen en ontmanteld. Gezien de grootschalige opzet van het lab, kan het naar het oordeel van het hof niet anders zijn dan dat de productie van mefedron bedoeld was voor verdere drugshandel.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures