Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

29 november 2020 | Bron: Brabants Dagblad

M.-tip ontmaskert spookwoning Tilburg, 44 kilo harddrugs ontdekt

Eind november heeft de politie in een woning aan het Ketelhavenplein in Tilburg een webwinkel voor drugs ontdekt dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. In totaal is 44 kilo harddrugs in beslag genomen. De politie heeft twee mannen aangehouden.

De gemeente en politie ontvingen signalen over bedrijvigheid rondom de woning, terwijl er niemand staat ingeschreven; een zogenaamde spookwoning. Dergelijke woningen worden veelal gebruikt door criminelen om wapens, drugs of gestolen goederen op te slaan. Toen agenten poolshoogte gingen nemen, waren twee mannen in de woning aanwezig. Al snel bleek dat er binnen drugs lag opgeslagen. 

In de woning troffen agenten 30 kilo amfetamine aan, duizenden xtc-pillen, bijna een kilo Crystal Meth en honderden andere pillen, lsd, heroïne en cocaïne. In totaal werd 44 kilo harddrugs en 11 kilo versnijdingsmiddelen in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat de drugs vanuit de woning werd verkocht op het darkweb. De politie schat de totale waarde van de drugs op 500.000 euro.

03 juli 2023
Bron: Politie Nederland

Zeven aanhoudingen bij groot drugsonderzoek in Brabant

Op 3 juli zijn zeven verdachten aangehouden op verdenking van drugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. De recherche Tilburg startte een onderzoek mede dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem over mogelijke drugshandel in de omgeving van Tilburg. Tijdens het onderzoek kwamen de verdachten naar voren en in overleg met de Officier van Justitie is besloten hen aan te arresteren tijdens een grote politieactie waarbij 130 agenten werden ingezet. Op meerdere adressen is de politie overgegaan tot een huiszoeking met de inbeslagnames van harddrugs, contant geld en diverse gegevensdragers tot gevolg.

Ga naar
09 februari 2023
Bron: Politie.nl

Revolver, drugs en nepvuurwapens aangetroffen bij invallen Tilburg

Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie een revolver en drugs in beslag genomen in een woning aan Bart van Peltplein in Tilburg. Een 29-jarige bewoonster werd daarop aangehouden. Er zijn circa 100 gripzakjes, een weegschaal, restanten van drugs, enkele mobiele telefoons, twee dure horloges, een computer, USB-sticks en contant geld aangetroffen en in beslag genomen. Op een ander adres in Tilburg werd een 30-jarige verdachte aangehouden wegens het aantreffen van nepvuurwapens. Daarnaast is zijn auto ook in beslag genomen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. 

Ga naar
02 januari 2023
Bron: Politie.nl

Brandstichter tankstation aangehouden dankzij (anonieme) tips Bureau Brabant

De politie heeft op 31 december een 48-jarige Tilburger aangehouden als verdachte van brandstichting bij een tankstation aan de Oerlesestraat in Tilburg. Mede dankzij (anonieme) tips die binnenkwamen na het opsporingsprogramma Bureau Brabant kwam de verdachte in beeld bij de politie. Op maandag 11 juli 2022 werd tegen middennacht een brand gesticht bij het tankstation in Tilburg. De verdachte kwam aanrijden op een fiets en ging vervolgens op zoek naar papier die hij in de buurt van de pompen aanstak. Hij probeert met restjes brandstof het vuur omvangrijker te maken, maar dit had geen succes en het vuur doofde vanzelf uit. De volgende ochtend ontdekte een medewerker van het tankstation dat de brandstofslangen op de grond lagen met zwarte roetvlekken op de zowel de pompen als op de grond. De politie werd hierop geïnformeerd. In de aflevering van Bureau Brabant op 14 november 2022 is de verdachte duidelijk te zien op de bewakingsbeelden. Mede dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem kwam de verdachte in beeld bij de politie en is hij aangehouden. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures