Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

27 mei 2021 | Bron: FIOD.nl

12.000 kilo tabak en miljoenen illegale sigaretten in beslag genomen in Tricht

De gemeente West Betuwe, politie en de Omgevingsdienst Rivierenland hebben in een opslagplaats in het Gelderse Tricht duizenden kilo’s tabak en miljoenen illegale sigaretten aangetroffen. Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem kwam de locatie in beeld. 

In de loods op een leegstaand terrein stonden gesealde pallets met zes miljoen illegale sigaretten en 117 dozen met ongeveer 100 kilo rooktabak per doos. Dit is in beslag genomen samen met een heftruck, pompwagen en een apparaat om onder andere bakens te detecteren. Er is niemand aangehouden. Als deze tabak en sigaretten op de Nederlandse markt terecht waren gekomen, zou een bedrag van ruim 3 miljoen euro aan belasting zijn ontdoken. De tabak en sigaretten zijn overdragen aan de Douane en de FIOD en zijn inmiddels vernietigd.

03 juli 2019
Bron: Rechtspraak.nl

M.-tips onthullen witwasser

De rechtbank Midden-Nederland heeft een 29-jarige verdachte tot een gevangenisstraf van 10 maanden veroordeeld wegens het witwassen van 190.000 euro. Dankzij tips via Meld Misdaad Anonieme en informatie van de Financial Intelligence Unit (FIU) kwam de verdachte in beeld. Twee stortingen van in totaal 190.000 euro zou het startkapitaal voor zijn eigen onderneming zijn geweest, maar de verdachte kon tijdens het proces geen verifieerbare, concrete verklaring afleggen over de herkomst van dit bedrag. Zodoende werd door de rechtbank beschouwd dat dit bedrag van misdrijf afkomstig moest zijn.

Ga naar
14 april 2017
Bron: AgriHolland/Brabants Dagblad

OM eist werkstraf, boete en voorwaardelijke celstraf tegen veehouder Well

Vanwege het verwaarlozen van runderen heeft het Openbaar Ministerie (OM) op 14 april een werkstraf van honderd uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar en vijfhonderd euro boete geƫist tegen een veehouder uit Well. Na een M.-tip brachten inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) eind december 2015 een bezoek aan het bedrijf.Bij de inspectie bleek dat een aantal dieren grote mestvlekken over het hele lijf had, wat erop duidt dat de runderen al langere tijd geen droge en schone ligplaats hadden. Ook waren enkele runderen te lang voor hun stalbox, zodat ze deels in de mestafvoer moesten liggen. Op verschillende plekken lag bedorven en beschimmeld voer.Enkele maanden later bezocht de NVWA de veehouder weer, dit keer na een melding van Friesland Campina. De zuivelfabrikant wil geen melk meer van de boerderij afnemen vanwege de staat waarin de dieren verkeerden. Een aantal dieren liep op het erf tussen de machines waardoor ze gevaar liepen. Ook werd ernstige vervuiling en verrot voedsel aangetroffen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies