Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

08 oktober 2021 | Bron: Wijkagent_lopik

Anonieme tips ontmaskeren inbrekers in Lopik

In het voorjaar van 2021 hebben meerdere woninginbraken in Lopik plaatsgevonden. Mede dankzij anonieme tips heeft de politie op 6 oktober een 28-jarige man uit Lopik en een 28-jarige man uit Woerden aangehouden wegens verdenking van deze inbraken.

08 januari 2024
Bron: Wijkagenten Woerden (IG)

Anonieme tips leiden tot drugsvangst in Woerden

De gemeente Woerden heeft in het laatste kwartaal van 2023 een campagne gevoerd met betrekking tot het anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem. Mede dankzij anonieme tips werd in een onderzoek honderden XTC-pillen, cocaïne en MDMA aangetroffen. Een 24-jarige man werd hierbij aangehouden.In december kwamen meerdere anonieme tips binnen over mogelijke drugshandel vanuit een pand aan de Hobbemastraat in Woerden. De politie besloot hierop een onderzoek de starten naar de locatie én met resultaat: een 24-jarige verdachte werd aangehouden met 76 ponypacks, tientallen zakjes xtc-pillen, MDMA-kristallen en hennep op zak. Er volgde ook een doorzoeking van het pand. Daar werden ook meerdere hoeveelheden drugs aangetroffen. Deze zijn allemaal in beslag genomen."Deze aanhouding maakt goed duidelijk dat inwoners onmisbaar zijn bij het opsporen van drugscriminaliteit", zegt burgemeester Victor Molkenboer. "Inwoners zijn onze ogen en oren op straat dus als zij vreemde dingen zien dan is het heel belangrijk om dat te melden. Deze informatie kan het verschil maken in ons onderzoek en helpen bij het aanpakken van drugscriminelen."

Ga naar
24 oktober 2022
Bron: AD.nl

Anonieme tip leidt tot ontmaskering drugslab in Lopik

De politie heeft op 18 oktober een drugsloods ontdekt in het Utrechtse Lopik. Naar aanleiding van een anonieme melding en eigen onderzoek kwamen de agenten de loods op een bedrijventerrein op het spoor. In de loods was een grote hoeveelheid verdovende middelen aanwezig met een vermoedelijke straatwaarde van enkele honderdduizenden euro’s. De huurder van de loods heeft zich later bij het politiebureau gemeld en is aangehouden. De verhuurder had alles netjes op orde en is dan ook geen onderdeel meer van het onderzoek. 

Ga naar
27 juli 2022
Bron: Woerden.nl

Burgemeester sluit berging in Woerden na hennepvangst

De burgemeester van Woerden heeft een woning aan de Wilhelminaweg voor zes maanden gesloten wegens het aantreffen van een hennepkwekerij in juni jl. De politie heeft toentertijd ruim 350 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies