Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

02 mei 2022 | Bron: NOS.nl

Buurthuis in Amsterdam gesloten na anonieme meldingen over drugshandel en illegaal gokken

De gemeente heeft een buurthuis in Amsterdam-Osdorp gesloten wegens drugshandel en illegaal gokken. Dit was de uitkomst van een politie-onderzoek dat startte mede dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem. 

Tijdens de inval van de politie is één van de veertien aanwezige personen aangehouden. Dit gebeurde op verdenking van drugshandel. Echter hadden wel bijna alle aanwezigen strafbladen vanwege geweldpleging, overtreding van de Wet Wapens Munitie en de Opiumwet. Daarnaast werd er een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden.

Naast de verdenkingen van drugshandel werd er ook illegaal gegokt in het buurthuis. Op computers werd namelijk illegaal gewed op voetbalwedstrijden. 

De gemeente heeft besloten het pand te sluiten vanwege de grote kans op bijvoorbeeld ripdeals, geweld, inbraak en overlast voor de omwonenden.

09 augustus 2023
Bron: Politie Basisteam Nieuw-West

Anonieme leidt naar drugs en wapens in Amsterdam-West

Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem stelde de politie een onderzoek in vanwege de eventuele aanwezigheid van harddrugs en wapens. In een woning in Amsterdam Nieuw-West troffen agenten een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen en verboden messen aan. Alles is in beslag genomen en één verdachte is aangehouden.

Ga naar
28 juni 2023
Bron: Crimenieuws.nl

Verdachte poging tot doodslag Amsterdam aangehouden dankzij M.-tips

Het voorarrest van een verdachte van een poging tot doodslag op de Leidsekade in Amsterdam is verlengd met twee weken. De 21-jarige man uit Den Haag kwam in beeld bij de politie mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. In de nacht van 30 oktober zou de verdachte een 23-jarige man in z’n been hebben gestoken na een woordenwisseling. Daarnaast wordt hem ten laste gelegd dat hij de tas van het slachtoffer, met daarin sleutels, portemonnee en bankjes, gestolen heeft. De politie heeft juni jl. beelden verspreid om de verdachte te identificeren. Naar aanleiding hiervan ontving Meld Misdaad Anoniem tips, waarin de verdachte werd herkend en op een later moment door de politie werd aangehouden. 

Ga naar
17 april 2023
Bron: Rechtspraak.nl

Veroordeling voor productie designerdrug; 8 maanden celstraf

De rechtbank van Amsterdam heeft een 29-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden wegens het produceren van mefedron (4-MMC). Een melding via Meld Misdaad Anoniem was het startpunt van een opsporingsonderzoek. Hieruit bleek dat er meerdere blauwe vaten in een bedrijfspand werden binnenbracht, wat vermoedens rondom drugsproductie bevestigde. De eigenaar van het bedrijf is in het verleden al vaker in verband gebracht met druggerelateerde zaken.  Bij een inval in het bedrijfspand werd een drugslab aangetroffen en ontmanteld. Gezien de grootschalige opzet van het lab, kan het naar het oordeel van het hof niet anders zijn dan dat de productie van mefedron bedoeld was voor verdere drugshandel.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures