Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

20 juli 2022 | Bron: Telegraaf

2.5 jaar celstraf corrupte agent die mede dankzij anonieme tips tegen de lamp liep 

De rechtbank in Zwolle heeft een 38-jarige politieagent veroordeeld tot een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar. Dit is een half jaar hoger dan hetgeen wat door het Openbaar Ministerie (OM) werd geëist wegens van het doorverkopen van vertrouwelijke informatie aan criminelen. Daarnaast moet hij 44.000 euro aan smeergeld terugbetalen. De verdachte uit Lent kwam in beeld nadat er in juli 2020 meldingen binnenkwamen bij Meld Misdaad Anoniem over zijn corrupte handelingen. Dit werd vervolgens bevestigd door informatie uit Ecrochat berichten. Het OM schat dat de man 44.000 euro onrechtmatig heeft verdiend door het lekken van informatie aan criminelen.  

11 april 2023
Bron: Rechtspraak.nl

Celstraf voor man die politieagent in Lent omkocht voor informatie

De rechtbank van Overijssel heeft een 39-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden wegens het omkopen van een politieagent voor informatie uit de politiesystemen. Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem kwam het Team Aanpak Corruptie de man op het spoor. Uit onderzoek bleek dat de man voor €1.500 aan politie-informatie kon komen met betrekking tot invallen op bepaalde plekken. De politieagent in kwestie is vorig jaar al veroordeeld tot een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar wegens corruptie.

Ga naar
22 augustus 2016
Bron: De Stentor RTV Oost

Boetes voor illegaal gokken in café Zwolle

Op 21 augustus heeft de rechtbank in Zwolle een voormalig café-eigenaar veroordeeld tot een geldboete van 2.000 euro voor het organiseren van een illegaal pokertoernooi. Vier deelnemers aan het toernooi kregen een deels voorwaardelijke geldboete van 500 euro per persoon.Op 6 augustus vorig jaar constateerde de politie de illegale gokpraktijken in het café aan het Gasthuisplein. Ze hadden onder andere informatie via Meld Misdaad Anoniem ontvangen. De gemeente Zwolle sloot de horecagelegenheid daarop direct. De straf is conform de eis van de officier van justitie. Volgens hem is de boete fors, maar gaat het ook om praktijken waar veel geld mee wordt witgewassen.

Ga naar
19 februari 2015
Bron: De Stentor / Politie

Celstraf voor stel vanwege ernstige mishandeling fietsenstalling station Zwolle

Een stel uit Zwolle is veroordeeld tot een gevangenisstraf, een werkstraf en een schadevergoeding vanwege een ernstige mishandeling in een fietsenstalling bij het station van Zwolle. In november vorig jaar werd een 18-jarige jongen uit ’t Harde door de 30-jarige vrouw en 27-jarige man in elkaar geslagen en geschopt.Het programma Onder de Loep van RTV Oost toonde beelden van de mishandeling. Dankzij tips bij de politie en Meld Misdaad Anoniem konden de twee kort daarna worden aangehouden.De politierechter veroordeelde het stel tijdens een snelrechtzitting. Beide kregen ze acht weken gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk. Verder kregen ze tachtig uur werkstraf en moeten ze het slachtoffer een schadevergoeding betalen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures