Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

20 juli 2022 | Bron: Telegraaf

2.5 jaar celstraf corrupte agent die mede dankzij anonieme tips tegen de lamp liep 

De rechtbank in Zwolle heeft een 38-jarige politieagent veroordeeld tot een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar. Dit is een half jaar hoger dan hetgeen wat door het Openbaar Ministerie (OM) werd geëist wegens van het doorverkopen van vertrouwelijke informatie aan criminelen. Daarnaast moet hij 44.000 euro aan smeergeld terugbetalen. De verdachte uit Lent kwam in beeld nadat er in juli 2020 meldingen binnenkwamen bij Meld Misdaad Anoniem over zijn corrupte handelingen. Dit werd vervolgens bevestigd door informatie uit Ecrochat berichten. Het OM schat dat de man 44.000 euro onrechtmatig heeft verdiend door het lekken van informatie aan criminelen.  

18 april 2024
Bron: Rechtspraak.nl

57-jarige vrouw veroordeeld tot taakstraf voor drugshandel

Een 57-jarige vrouw is op 18 april door de rechtbank van Overijssel veroordeeld tot een taakstraf van 140 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden wegens de handel in harddrugs. Een anonieme tip droeg bij aan de aanhouding. In juni 2023 ontving de politie een anonieme tip over een vrouw die drugs zou verhandelen vanuit haar woning. De politie plaatste, met toestemming van de officier van justitie, een camera gericht op de voordeur van de woning van de verdachte. Uit camerabeelden bleek dat de woning tientallen keren per dag werden bezocht door drugsverslaafden.Hierop besloot de politie op 4 juli 2023 een doorzoeking te doen bij de woning. Tijdens de doorzoeking werden meer dan 100 zakjes met witte bolletjes aangetroffen. Er werden twee mensen aangehouden, waarvan één nu is veroordeeld. 

Ga naar
18 april 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Taakstraf voor 57-jarige drugshandelaar uit Zwolle

De rechtbank Overijssel heeft op 18 april een 57-jarige vrouw veroordeeld tot een taakstraf van 140 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden wegens het in bezit hebben en verhandelen van harddrugs. Naar aanleiding van een M,-tip is in de periode van 30 juni 2023 tot en met 2 juli 2023, met toestemming van de officier van Justitie een camera geplaatst met zicht op de voordeur van de woning van de verdachte. Uit camerabeelden werden 20 tot 30 kortstondige bezoeken aan de woning geconstateerd, veelal door drugsverslaafden. Op basis van de beelden besloot de politie op 4 juli 2023 de woning te doorzoeken. Hierbij werden er handelshoeveelheden cocaïne, heroïne en meerdere telefoons aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen door de politie.

Ga naar
04 januari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Celstraf voor diefstal en heling voertuigen in Overijssel

In de Rechtbank van Overijssel zijn op 4 januari drie personen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8, 14 én 24 maanden voor het stelen en helen van meerdere voertuigen. De politie kwam de verdachten op het spoor nadat het in november 2020 informatie via Meld Misdaad Anoniem ontving over gestolen voertuigen bij een bedrijfspand. Mede dankzij deze anonieme tip heeft de politie op 20, 21 en 22 november 2020 doorzoekingen gedaan op het perceel en in het bedrijfspand. Hierbij werden meerdere voer- en vaartuigen aangetroffen die geregistreerd stonden als gestolen. Alle gestolen goederen zijn in beslag genomen en onderzocht door de politie. Voorafgaand aan de doorzoeking, reed een personenauto van het terrein af. Vermoedelijk zaten daar de verdachten in deze zaak in. De eerste verdachte hoorde een celstraf tegen zich geëist worden van 24 maanden onvoorwaardelijk. De tweede verdachte kreeg een iets lagere straf: veertien maanden, waarvan vier voorwaardelijk. De derde verdachte gaat voor acht maanden de cel in.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies