Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

04 augustus 2022 | Bron: RTV Noord

Werk- en voorwaardelijke celstraffen geëist tegen vader en zoon vanwege hennepkwekerij Marum

In de rechtbank van Groningen hoorden de vader en de zoon hoge taakstraffen en voorwaardelijke celstraffen tegen zich eisen. De aanleiding hiervan was een hennepkwekerij in de garage van een woning aan de Larikslaan in Marum. 

Mede dankzij anonieme meldingen over een zoemend geluid en een sterke hennepgeur én eigen onderzoek door de politie en netbeheerder, werd de hennepkwekerij ontdekt. Deze bestond uit 145 hennepplanten en ruim één kilo aan gedroogde henneptoppen. Daarnaast werd de stroom buiten de meter om afgetapt. Het Openbaar Ministerie (OM) schat dat de vader voor 260.000 euro aan de hennepkwekerij heeft verdiend. De rechter doet binnenkort uitspraak in de zaak. 

15 september 2023
Bron: 112groningen.nl

Drugsdealer in Groningen aangehouden dankzij anonieme tip

De politie heeft op 14 augustus een man gearresteerd wegens drugsdealen in de stad. Een anonieme tip was aanleiding voor een onderzoek. In zijn woning werd geld en drugs aangetroffen. Alles is in beslag genomen.

Ga naar
29 juni 2023
Bron: Pol_TCGroningen (Twitter)

Politie arresteert drugsdealer in Groningen

Naar aanleiding van anonieme tips en onderzoek heeft de politie op 29 juni een 34-jarige man aangehouden op verdenking van drugsdealen vanuit z’n woning in het centrum van Groningen. Daarnaast is beslag gelegd op harddrugs, mobiele telefoons, contant bedrag van €10.000 en een voertuig.

Ga naar
08 februari 2023
Bron: RTVnoord.nl

Verdachte witwassen aangehouden in Groningen

Mede naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie op 8 februari een 26-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van witwassen. De verdachte had ongeveer €85.000 aan vermogen in bezit dat hij niet kon verklaren. Daarbij ging het onder andere om dure merkkleding en meerdere personenauto’s. Alles in beslag genomen. ‘De Groninger zit op dit moment nog vast en wordt gehoord. In de aanpak van ondermijnende criminaliteit, zoals de handel in drugs, focussen wij ons samen met de recherche steeds vaker op het afpakken van crimineel vermogen.”, aldus de politie. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures