Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

03 oktober 2022 | Bron: RTV Drenthe

Grote hennepkwekerij Ruinerwold opgerold na anonieme tip

UPDATE: De verdachten zijn op 3 oktober door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur per persoon. De voorwaardelijke celstraffen zijn gelijk gebleven in het vonnis van de rechter. Het OM had tegen twee van hen een taakstraf van 240 uur geëist. Daarnaast eiste het OM voorwaardelijke celstraffen van respectievelijk zes en vier maanden. 

De zaak krijgt nog vervolg aangezien het OM de criminele winsten van de hennepkwekerijen wil afpakken. Hierbij gaat het om ongeveer één miljoen euro. 

Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie in juli 2020 een hennepkwekerij ontruimd op een bedrijventerrein in Ruinerwold. 

Onderzoek bracht vier verdachten en het pand waarin de hennepkwekerij werd aangetroffen in kaart. De politie trof een deels ontruimde hennepkwekerij aan in de loods op het terrein. Geschat werd dat er ongeveer 1.200 hennepplanten hebben gestaan. 

Aansluitend daarop zijn de vier verdachten (een 39-jarige vrouw uit Havelte, een 39-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland, een 54-jarige man uit Ruinerwold en een 56-jarige man uit Hoek van Holland) aangehouden. 

De hennepkwekerij is ontmanteld, alle planten en apparatuur in het pand zijn in beslag genomen en vernietigd. Daarnaast heeft de politie ook verschillende voertuigen, crossmotoren, een camper en gereedschappen in beslag genomen. Volgens de eerste schattingen is een onrechtmatig verkregen voordeel berekend op bijna 960.000 euro.

PrivacyKlachtenCookies