Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

28 november 2022 | Bron: om.nl

Zes veroordelingen: tot negen jaar cel voor drugslabs in Someren en Neerkant 

De rechtbank Oost-Brabant heeft zes mannen uit Neerkant, Eindhoven, Nijmegen, Helmond en Deurne veroordeeld tot celstraffen oplopend tot negen jaar. Ze maakten zich schuldig aan grootschalige productie van amfetamine en bezit van drugs.  

Na tips via Meld Misdaad Anoniem werd in 2020 een drugslab ontdekt in Someren. Hierbij werden twee mannen uit Deurne aangehouden. Het lab in Someren bleek onderdeel te zijn van breder netwerk van drugsproductie. Na informatie uit het buitenland trof de politie in februari 2021 een werkend drugslab aan in een schuur van een boerderij in Neerkant. Op het terrein waren chemicaliën en hardware aanwezig om op grote schaal en professionele wijze amfetamine te produceren. Ook werd een geladen AK-47 gevonden. De eigenaar van het terrein verhuurde dat sinds een jaar aan de twee mannen uit Deurne. 

De rechter legde een celstraf van negen jaar op aan een 40-jarige man uit Deurne, zijn schoonvader (57) kreeg acht jaar cel. Een 37-jarige man uit Eindhoven kreeg zeven jaar celstraf, uit ontsleutelde chatgesprekken op cryptotelefoons bleek dat hij de leermeester was van twee laboranten uit Helmond (43) en Nijmegen (49). Zij kregen respectievelijk vier en vijf jaar celstraf. Een 67-jarige man uit Neerkant verhuurde zijn terrein en kreeg twee jaar cel. 

12 augustus 2022
Bron: Regioonline.nl

Hoeveelheid namaakartikelen aangetroffen mede dankzij anonieme meldingen in Someren-eind

De gemeente en politie hebben in een woning in Someren-eind een hoeveelheid namaakartikelen van een bekend sportmerk aangetroffen. Vanuit deze woning werden de artikelen te koop aangeboden. De politie heeft de goederen in beslag genomen en gaat verder met het onderzoek. 

Ga naar
15 juli 2022
Bron: Politie.nl

Politie arresteert drie verdachten wegens handel in nepgoederen Helmond

Naar aanleiding van een anonieme tip is de politie een onderzoek gestart naar de inkoop en verkoop van nepgoederen in Helmond. De politie heeft op meerdere locaties, waaronder twee in Helmond, een controle gehouden. Op deze locaties zijn diverse goederen, waaronder nepsierarden, dure kappersmerken, namaak verpakkingsmateriaal en een groot contant geldbedrag in beslag genomen. In totaal zijn drie verdachten aangehouden. 

Ga naar
04 maart 2022
Bron: Wijkagent Eindhoven-Ontginning (Instagram)

Fietsendieven geconfronteerd na anonieme melding

De politie in Eindhoven-Noord heeft een tweetal mogelijk fietsendieven geconfronteerd na een melding via Meld Misdaad Anoniem. Uit onderzoek bleek dat de twee verdachten uit de Japiksestraat zich regelmatig op verschillende, nieuw-ogende fietsen verplaatsten. Naar aanleiding van de melding nam de politie polshoogte in een berging. Hier vonden zij een groot aantal fietsonderdelen, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De twee verdachten kwamen toevallig aanlopen en wisten uiteraard van niks. Het aantal antecedenten van fietsendiefstal op hun naam deed echter iets anders vermoeden.  

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures