Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

20 december 2022 | Bron: RTV Utrecht

Tbs en celstraf voor zware mishandeling baby en ex-partner in Mijdrecht 

Een 34-jarige man uit Mijdrecht is op 20 december veroordeeld voor het stelselmatig mishandelen van zijn voormalige vriendin en hun zoontje. De rechtbank legde hem tbs met dwangverpleging en een gevangenisstraf van vier jaar op. 

In oktober 2021 kreeg Meld Misdaad Anoniem een tip over huiselijk geweld. Toen het slachtoffer later zelf bij Veilig Thuis meldde dat zij en haar zoontje werden mishandeld hield de politie de man dezelfde dag nog aan. De baby had blauwe plekken en verkleuringen over zijn hele lichaam. In het ziekenhuis werden twaalf gebroken ribben vastgesteld. De vrouw had over haar hele lichaam beurse plekken en afdrukken van klappen met voorwerpen. Ook had zij littekens op haar borst door een hete vloeistof. 

De Mijdrechter is in het verleden al zeven keer veroordeeld voor huiselijk geweld, afpersing en mishandeling, waarvan een keer met dodelijke afloop. In die laatste zaak kreeg hij dertien jaar celstraf. Na negen jaar kwam hij voorwaardelijk vrij, de openstaande vier jaar moet hij nu alsnog uitzitten. Onderzoekers hebben een persoonlijkheidsstoornis vastgesteld en achten de kans groot dat hij bij een nieuwe relatie opnieuw gewelddadig wordt. Daarom legde de rechter hem tbs met dwangverpleging op voor onbepaalde tijd. 

24 april 2024
Bron: Politie De Ronde Venen en Wijkagenten Mijdrecht & Wilnis (IG)

Drugsdealers aangehouden in Mijdrecht

De politie heeft op 18 april in Mijdrecht drie personen aangehouden vanwege drugshandel. Na een anonieme tip over dealen vanuit een voertuig besloot de politie een onderzoek te starten. Dit leidde tot een aanhouding, waarbij er bij een verdachte een handelshoeveelheid harddrugs werd aangetroffen.In het voertuig waarin de verdachte reed, zaten nog twee personen. Ook zij werden aangehouden. De politie heeft in de woning van de hoofdverdachte een doorzoeking gedaan, waarbij harddrugs, telefoons en een groot geld bedrag in beslag zijn genomen. Ook werd het voertuig van de hoofdverdachte geconfisqueerd. Een eerder vrijgelaten verdachte werd later opnieuw aangehouden. Dit in verband met een lopend onderzoek in het buitenland.

Ga naar
09 september 2015
Bron: Politie.nl

M.-tip leidt naar XTC-lab in Mijdrecht

In een loods aan de Communicatieweg in Mijdrecht trof de politie op 8 september een XTC-laboratorium aan. In een andere loods was een hennepkwekerij in aanbouw. Een M.-tip was aanleiding voor de politie voor een onderzoek naar de panden. Twee verdachten werden aangehouden: een 55-jarige man uit Mijdrecht en een 31-jarige man uit Zandvoort. In een van de loodsen vond de politie apparatuur en materialen voor de vervaardiging van XTC-pillen, grondstoffen (MDA) en een tabletteermachine. Verder was er een grote hoeveelheid pillen aanwezig met een straatwaarde van naar schatting 400.000 tot 500.000 euro. In de tweede loods lagen onder andere isolatiemateriaal en assimilatielampen klaar.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies