Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

21 december 2022 | Bron: Rechtspraak.nl

23,5 jaar celstraf voor liquidatie Rotterdam

Eind december heeft het gerechtshof Den Haag een 28-jarige man in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 23 jaar en zes maanden voor moord. De schietpartij vond in 2018 plaats in Rotterdam-Katendrecht. Het hof bestempeld de moord als een liquidatie. Na een oproep in Opsporing Verzocht werden via Meld Misdaad Anoniem de namen van de schutter en een handlanger genoemd.

Het 36-jarige slachtoffer stond op 28 oktober 2018 in gezelschap van een aantal mannen in de Rechthuislaan in Rotterdam. Uit het niets opende de schutter het vuur met een automatisch vuurwapen en al schietend bleef hij op de groep aflopen. Terwijl het slachtoffer gewond en weerloos op de grond lag werden van dichtbij nog een aantal kogels op hem afgevuurd. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

In een tijdsbestek van 20 seconden werden 28 kogels afgevuurd. Volgens het hof handelde de schutter niet in een opwelling, maar vanuit een vooraf bedacht plan.  

Ruim een maand na de moord werden camerabeelden getoond in Opsporing Verzocht. Bij Meld Misdaad Anoniem kwam vervolgens waardevolle informatie binnen met de namen van de verdachte en zijn handlanger. Ook bij de TCI werden deze namen genoemd als betrokkenen bij de schietpartij. In hoger beroep is de schutter nu veroordeeld tot 23,5 jaar gevangenisstraf. De handlanger werd eerder al veroordeeld tot 15 jaar celstraf voor medeplegen. Hij ging niet in hoger beroep.

24 augustus 2023
Bron: 112 Rijnmond

Politie ontdekt hennepkwekerij in woning Rotterdam

De politie heeft op 24 augustus een hennepplantage aangetroffen in een woning aan het Santandererf in Rotterdam. Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem kwam de locatie in beeld. In totaal zijn 150 hennepplanten geruimd en is een 37-jarige man aangehouden.

Ga naar
25 juli 2023
Bron: Politie.nl

Vier aanhoudingen drugspand Rotterdam

De politie heeft op 24 juli vier verdachten aangehouden in een woning aan de Botersloot wegens het aantreffen van drugs, gerelateerde goederen en een wapen. De verdachten, drie mannen van 36, 36 en 47 jaar en een 38-jarige vrouw, kwamen allen uit Rotterdam. Mede dankzij een anonieme tip kwamen de agenten hen op het spoor.

Ga naar
09 mei 2023
Bron: Politie.nl

Aanhouding bedreiging in metro met vuurwapen in Rotterdam

De politie heeft op 9 mei een 35-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van bedreiging met vuurwapen in de metro in oktober 2022. De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem naar aanleiding van het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. De man had tijdens een ruzie in de metro iemand bedreigd met een vuurwapen door het op z’n hoofd te plaatsen. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies