Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

03 januari 2023 | Bron: Rechtspraak.nl

Vijftien maanden celstraf voor handel in drugs

Begin september 2022 heeft de politie in Leeuwarden een man aangehouden op verdenking van de handel in verdovende middelen. De man, die bij de politie bekendstond als drugsdealer, werd door agenten gezien toen hij een pand binnenging waar recentelijk een Meld Misdaad Anoniem melding over was binnengekomen. In de melding ging het over mogelijke drugshandel en mede daarom besloten de agenten om de man te volgen en uiteindelijk aan te houden. Na doorzoeking van de woning van de man werden een groot contant geldbedrag en verdovende middelen aangetroffen. Op 3 januari 2023 werd de man door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden

22 maart 2024
Bron: Politie Basisteam Leeuwarden (X)

Drie aanhoudingen in Leeuwarden na M.-tips

Naar aanleiding van M.-tips heeft het Criminele Interventie Groep van het basisteam Leeuwarden op 21 maart drie aanhouding verricht. De aanhoudingen komen voort uit een onderzoek naar handel in verdovende middelen. Op het Stationsplein werden twee 23-jarige mannen uit Waadhoeke aangehouden, nadat was gezien dat zij vermoedelijk in harddrugs handelde. Na een fouillering werden er diverse wikkels en een grote bol, vermoedelijk, cocaïne in beslag genomen.Later op dezelfde avond werd op de Antillenweg een 19-jarige lachgashandelaar op heterdaad betrapt en aangehouden. Ook hij is afkomstig uit de gemeente Waadhoeke. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De gemeente Leeuwarden wordt geïnformeerd om de mannen onder bestuurlijke last een dwangsom op te leggen.

Ga naar
19 maart 2024
Bron: Rondomvandaag.nl

Burgemeester Leeuwarden sluit loods vanwege softdrugs

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 19 maart een loods aan de Aldebaranweg op bedrijventerrein De Hemrik in Leeuwarden voor drie maanden gesloten. De politie trof daar een handelshoeveelheid softdrugs van 800 gram hennep aan. Op 17 januari ontving de politie een melding van een ruzie aan de Castorweg in Leeuwarden. Een van de betrokkenen was de huurder van de loods aan de Aldebaranweg. Onder zijn autostoel trof de politie een vuurwapen aan. Kort daarvoor ontving de politie via Meld Misdaad Anoniem een melding over illegale praktijken in de loods van de huurder. Daar werd softdrugs aangetroffen door de agenten.

Ga naar
01 maart 2024
Bron: rondomvandaag.nl

Burgemeester Leeuwarden sluit twee woningen na aantreffen hennepkwekerijen

Burgemeester Buma van de gemeente Leeuwarden heeft op 29 februari twee panden voor de duur van drie maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. Het gaat hierbij om een woning aan de Telemannstraat en een woning aan het Zenegroen in Leeuwarden. In januari werden dankzij anonieme tips bij beide woningen een hennepkwekerij ontdekt.Op 9 januari werd de hennepkwekerij in een woning aan het Zenegroen ontdekt. In de kwekerij stonden 207 gerooide hennepplanten. In de woning werd ook nog 235 gram aan hennep aangetroffen. Daarnaast werd de stroom illegaal afgetapt.Op 18 januari trof de politie, wederom na een anonieme melding, een hennepkwekerij aan in een woning aan de Telemannstraat. In deze woning werden 650 hennepplanten gevonden. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies