Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

23 februari 2023 | Bron: Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem in aanpak ondermijnende criminaliteit Schiphol

‘Alerte en bewuste medewerkers, die bereid zijn om onregelmatigheden te melden: dát draagt bij aan een effectieve aanpak van ondermijnende criminaliteit op Schiphol.’ Dat zei burgemeester Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer donderdag 23 februari bij de aftrap van de campagne van Meld Misdaad Anoniem (M.) op de luchthaven Schiphol.

Schiphol is als internationale en belangrijkste luchthaven van ons land een aantrekkelijk doelwit voor de (internationaal) georganiseerde criminaliteit. Criminele partijen maken gebruik van de infrastructuur op Schiphol en benaderen daarbij regelmatig personeel op de luchthaven om klussen voor hen te doen. Zo proberen criminelen toegang te krijgen via medewerkers, door hen bijvoorbeeld over te halen een deur open te laten, pakketjes op te halen of weg te brengen. Daarbij deinst men niet terug voor intimidatie, chantage en bedreiging.   

Campagne Meld Misdaad Anoniem 

Met de nieuwe campagne van M. willen de samenwerkende partijen op Schiphol het bewustzijn én de meldingsbereidheid van medewerkers verder vergroten.

Burgemeester Marianne Schuurmans: ‘Het is belangrijk dat mensen weten dat signalen of vermoedens van ondermijning anoniem gemeld kunnen worden. Dat kan – vertrouwelijk – in de eigen organisatie of bij het Team Criminele Inlichtingen van de Koninklijke Marechaussee en nu ook bij Meld Misdaad Anoniem. Deze campagne geeft daar meer bekendheid aan en M. is tegelijkertijd een extra meldpunt.’

De campagne bestaat uit video’s en digitale en fysieke toolkits gericht op medewerkers op de luchthaven. Denk aan animaties over verdachte situaties op de werkvloer waarmee de alertheid en de meldingsbereidheid kunnen worden vergroot. De publieke en private partners van Sterke Luchthaven verspreiden de campagne er wordt online geadverteerd.

Sterke luchthaven 

In 2020 is in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer het Ondermijningsbeeld Schiphol opgesteld. In dit rapport staan verschillende aanbevelingen om de aanpak van ondermijning op de luchthaven verder te versterken. Dit was de basis voor de publiek-private samenwerking onder de naam Sterke Luchthaven die twee jaar geleden van start ging. Publieke en private partijen werken onder deze naam aan diverse activiteiten om ondermijnende criminaliteit op en rond Schiphol tegen te gaan. De aanpak richt zich op bewustwording en meldingsbereidheid van medewerkers. De M.-campagne sluit hierop aan. Naast bewustwording van medewerkers zijn er ook technische oplossingen ontwikkeld zoals camera’s en poortjes. 

Partners Sterke Luchthaven  

Bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit op Schiphol zijn de volgende partijen betrokken: de gemeente Haarlemmermeer, Belastingdienst, Douane, FIOD, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Nationale Politie, NCTV, RIEC NH, KLM, Schiphol Group en andere bedrijven en organisaties op Schiphol.

03 oktober 2023
Bron: NHnieuws.nl

Burgemeester Haarlem sluit woning wegens hennepkwekerij

De burgemeester van Haarlem heeft een woning aan de Laan van Berlijn gesloten wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. Mede dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem kwam de politie de locatie op het spoor. Ook werd er illegaal stroom afgetapt met brandgevaar tot gevolg. De hennepkwekerij is ontmanteld en toekomstige aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ga naar
28 mei 2021
Bron: Politie Haarlemmermeer

Politie arresteert drugsdealer uit Hoofddorp dankzij M.-tip

De politie Haarlemmermeer heeft op 28 mei een 20-jarige man uit Hoofddorp/Pax aangehouden vanwege de handel in harddrugs. Dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem kwam de verdachte in beeld. In juli 2020 is de verdachte ook al aangehouden in verband met drugshandel.

Ga naar
13 januari 2021
Bron: Politie Haarlemmermeer

Drugsdealer in Hoofddorp aangehouden dankzij M.-tip

Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie Haarlemmermeer een 24-jarge man uit Toolenburg aangehouden vanwege drugshandel in Hoofddorp. Alles is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies