Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

28 juni 2023 | Bron: Crimenieuws.nl

Verdachte poging tot doodslag Amsterdam aangehouden dankzij M.-tips

Het voorarrest van een verdachte van een poging tot doodslag op de Leidsekade in Amsterdam is verlengd met twee weken. De 21-jarige man uit Den Haag kwam in beeld bij de politie mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. In de nacht van 30 oktober zou de verdachte een 23-jarige man in z?n been hebben gestoken na een woordenwisseling. Daarnaast wordt hem ten laste gelegd dat hij de tas van het slachtoffer, met daarin sleutels, een portemonnee en bankjes, gestolen heeft. De politie heeft in juni jl. beelden verspreid om de verdachte te identificeren. Naar aanleiding hiervan ontving Meld Misdaad Anoniem tips, waarin de verdachte werd herkend en op een later moment door de politie werd aangehouden.

02 februari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Rechtbank van Amsterdam veroordeelt man tot celstraf vanwege drugshandel

Een 71-jarige man is op 31 januari in de Rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 137 voorwaardelijk wegens voorbereidingshandelingen van het verstrekken van MDMA, cocaïne en GHB, het bezit van grote hoeveelheden MDMA en GHB en het bezit van 29 messen. Anonieme tips zorgden ervoor dat de man in beeld kwam bij de politie.Naast de voorbereidingen voor het produceren van drugs werden er ook nog weegschaal, mobiele telefoons met simkaarten en 1.250 euro aan contant geld gevonden. In de uitspraak van de celstraf krijgt de man een proeftijd van twee jaar, inclusief bijzondere voorwaarden (een taakstraf van 120 uur). 

Ga naar
07 november 2023
Bron: rechtspraak.nl

Rechtbank Amsterdam veroordeelt drugsdealer tot zes maanden celstraf

Een 45-jarige drugshandelaar is in de rechtbank van Amsterdam op 6 september veroordeeld voor zes maanden celstraf vanwege drugshandel. De persoon maakte zich tussen 16 februari en 16 mei 2023 schuldig aan drugsdeals vanuit zijn woning. Naar aanleiding van een anonieme melding werd de woning vanaf 5 februari geobserveerd door de politie.De politie zag meerdere overdrachten die vanuit het raam van de woning plaatsvonden. Hierbij was de persoon telkens aanwezig in de woning. Op grond van meerdere observaties, waarbij strafbare feiten werden vastgelegd, is de verdachte in de woning aangehouden. Na de aanhouding heeft de politie de woning doorzocht, waarbij er meerdere telefoons en zeven bolletjes cocaïne zijn aangetroffen.

Ga naar
31 oktober 2023
Bron: rechtspraak.nl

Amsterdammer krijgt celstraf voor bezit en handel drugs

Het gerechtshof Amsterdam heeft een 36-jarige man op 31 oktober veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf (waarvan zes maanden voorwaardelijk) voor drugsbezit- en handel in cocaïne en MDMA. De politie kwam de man op het spoor dankzij M.-meldingen.De verdachte zou vanaf mei 2022 drugsdealen vanuit zijn auto dan wel woning in Amsterdam. Er wordt vanuit gegaan dat de drugshandel tijdens de eerste meldingen al gaande was. De 36-jarige Amsterdammer werd op 9 december 2022 aangehouden. Daarbij werd een handelshoeveelheid cocaïne, bijna 1.000 xtc-pillen en een dealertelefoon aangetroffen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies