Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

07 november 2023 | Bron: rechtspraak.nl

Rechtbank Amsterdam veroordeelt drugsdealer tot zes maanden celstraf

Een 45-jarige drugshandelaar is in de rechtbank van Amsterdam op 6 september veroordeeld voor zes maanden celstraf vanwege drugshandel. De persoon maakte zich tussen 16 februari en 16 mei 2023 schuldig aan drugsdeals vanuit zijn woning. Naar aanleiding van een anonieme melding werd de woning vanaf 5 februari geobserveerd door de politie.

De politie zag meerdere overdrachten die vanuit het raam van de woning plaatsvonden. Hierbij was de persoon telkens aanwezig in de woning. Op grond van meerdere observaties, waarbij strafbare feiten werden vastgelegd, is de verdachte in de woning aangehouden. Na de aanhouding heeft de politie de woning doorzocht, waarbij er meerdere telefoons en zeven bolletjes cocaïne zijn aangetroffen.

31 oktober 2023
Bron: rechtspraak.nl

Amsterdammer krijgt celstraf voor bezit en handel drugs

Het Gerechtshof Amsterdam heeft een 36-jarige persoon op 31 oktober veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf (waarvan zes maanden voorwaardelijk) voor drugsbezit- en handel in cocaïne en MDMA. De politie kwam de persoon op het spoor dankzij M.-meldingen.De verdachte zou vanaf mei 2022 drugsdealen vanuit zijn auto dan wel woning in Amsterdam. Er wordt vanuit gegaan dat de drugshandel tijdens de eerste meldingen al gaande was. De 36-jarige Amsterdammer werd op 9 december 2022 aangehouden. Daarbij werd een handelshoeveelheid cocaïne, bijna 1.000 xtc-pillen en een dealertelefoon aangetroffen.

Ga naar
09 augustus 2023
Bron: Politie Basisteam Nieuw-West

Anonieme leidt naar drugs en wapens in Amsterdam-West

Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem stelde de politie een onderzoek in vanwege de eventuele aanwezigheid van harddrugs en wapens. In een woning in Amsterdam Nieuw-West troffen agenten een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen en verboden messen aan. Alles is in beslag genomen en één verdachte is aangehouden.

Ga naar
28 juni 2023
Bron: Crimenieuws.nl

Verdachte poging tot doodslag Amsterdam aangehouden dankzij M.-tips

Het voorarrest van een verdachte van een poging tot doodslag op de Leidsekade in Amsterdam is verlengd met twee weken. De 21-jarige man uit Den Haag kwam in beeld bij de politie mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. In de nacht van 30 oktober zou de verdachte een 23-jarige man in z’n been hebben gestoken na een woordenwisseling. Daarnaast wordt hem ten laste gelegd dat hij de tas van het slachtoffer, met daarin sleutels, portemonnee en bankjes, gestolen heeft. De politie heeft juni jl. beelden verspreid om de verdachte te identificeren. Naar aanleiding hiervan ontving Meld Misdaad Anoniem tips, waarin de verdachte werd herkend en op een later moment door de politie werd aangehouden.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies