Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

06 december 2023 | Bron: Politie.nl

Verdachte van meerdere oplichtingszaken aangehouden in Oosterwolde

De politie heeft dinsdag 5 december een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere oplichtingszaken en beroving. De verdachte werd in het Friese Oosterwolde getraceerd en daar aangehouden in een schuur van een woning.

De recherche startte in juni een onderzoek, nadat er een aangifte was binnengekomen van een inwoonster uit Zoetermeer. De 75-jarige vrouw was slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. De vrouw werd door een fictieve medewerker van een bank medegedeeld dat zij slachtoffer was geworden van cybercrime. Later werd bij haar woning haar bankpas en telefoon opgehaald. Vervolgens werd er ruim 3.000 euro van de rekening afgehaald.

Team West besteedde uitgebreid aandacht naar deze zaak en toonde beelden van de verdachte. Mede dankzij een M.-tip leidde het spoor naar de verdachte.

De verdachte zit nog vast en moet verder worden verhoord. Hij wordt verdacht van zeventien zaken van oplichting en beroving waarbij er ongeveer 125.000 euro is gestolen. Ook werden er sieraden en mobiele telefoons uit de woningen weggenomen.

PrivacyKlachtenCookies