Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

07 december 2023 | Bron: Rechtspraak.nl

Rechtbank veroordeelt mensensmokkelaar tot vier jaar celstraf

De rechtbank van Den Bosch heeft op 7 december 2023 een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar wegens mensensmokkel. De man ontving duizenden euro's van vreemdelingen in ruil voor een garantie op asiel in Nederland. Dit werd veelal op voorhand geleverd zonder daarbij op de hoogte te zijn van het feitelijke asielverhaal van de vreemdelingen.

Het onderzoek van de politie startte al in 2015 vanwege informatie dat de man asielzoekers zou helpen met het aanvragen van een verblijfsvergunning. In 2016 werd een anonieme melding toegevoegd aan het dossier. In de anonieme melding werd de naam van het adviesbureau genoemd waar de man werkte. Het bedrijf zou 100% garantie geven op het regelen van een verblijfsstatus voor asielzoekers. Daarvoor moest flink betaald worden.

Tolk
In 2017 volgde een melding van een tolk. De tolk was aanwezig geweest bij een verhoor van een verdachte die was aangehouden wegens het bezit van een vals document. De tolk had informatie over een persoon die valse documenten regelde voor Iraanse asielzoekers. Een zoekopdracht op internet leidde naar het adviesbureau en de desbetreffende persoon.

31 januari 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Hoger beroep tegen sluiting woning in 's-Hertogenbosch; burgemeester handelde op juiste manier

De Raad van State heeft een hoger beroep over het sluiten van een woning in ?s-Hertogenbosch afgewezen. De burgemeester van ?s-Hertogenbosch besloot op grond van artikel 13b van de Opiumwet een woning in 2021 voor drie maanden te sluiten wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. In de periode van 17 december 2020 tot en met 4 april 2021 ontving de politie meerdere tips via Meld Misdaad Anoniem. Volgens de Raad van State wegen de belangen van de burgemeester zwaarder dan die van de bewoner.Netbeheerder Enexis voerde na de tips metingen uit bij de woning. Daaruit bleek dat de stroom illegaal werd verkregen. Op 20 april 2021 heeft de politie ter plaatse een onderzoek ingesteld. Bij de doorzoeking van de woning werden tientallen hennepplanten en apparatuur gevonden om de kwekerij in werking te houden.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies